BRUTALAN ZLOČIN

UGOSTITELJ KOJI JE BOCOM RAZREZAO I UBIO KNJIGOVOĐU DOBIO 11 GODINA ZATVORA Žrtva je imala stravične ozljede, razbijenu lubanju...

Ilustracija
 Sergej Drechsler / HANZA MEDIA

Ivo Lončarević (42) je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog ubojstva knjigovođe Željka Bohača (64) iz Slavonskog Broda početkom svibnja prošle godine.

Ubijeni je pronađen mrtav u svojoj kući s kobnim ozljedama glave i tijela. Njegov ubojica, ugostitelj Ivo Lončarević iz okolice Požege bocom mu je razbio glavu, a potom mu je krhotinama izbo prsa i stražnji dio vrata. Bohač je osim stravičnih porezotina imao i brojne prijelome lubanje te nagnječenja na mozgu.

Motiv nemilosrdnog ubojstva još uvijek nije poznat jer je suđenje odlukom suca Mile Solde bilo zatvoreno za javnost, a na ispitivanju okrivljenik se branio šutnjom. Koja je veza između ubojice i žrtve stoga još uvijek nije poznato, no kruže glasine kako su se upoznali preko društvene mreže. Žrtva, kojeg su susjedi opisali kao mirnog i poštenog, bio je vlasnik obrta za knjigovodstvene i računovodstvene usluge, dok je okrivljenik vodio kafić u Kaptolu u blizini Požege.

Ubijeni je u obiteljskoj kući u ulici Leopolda Mandića u mirnom brodskom naselju Mikrorajon, kobnog dana bio sam, jer je njegova supruga ranije otišla u posjet kćeri u Zagreb. Krvavo tijelo u dnevnom boravku pronašao je nećak. Oni koji su poznavali ubojicu bili su zgroženi i iznenađeni zločinom, svi napominju kako je uvijek bio spreman pomoći te da je bio česti sudionik humanitarnih akcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:16