PAO KOD SENJA

SENJSKA POLICIJA OSTALA JE ZABEZEKNUTA U kamionu Moldavca pronašli čak 113 migranata iz Indije i Pakistana, ali to nije bio kraj iznenađenjima

 
 MUP

Čak 113 stranih državljana iz Pakistna i Indije pronađeno je u četvrtak skriveno u teretnom prostoru kamiona bugarskih tablica. Otkrili su to senjski policajci utvrdivši da su nezakonito prešli granicu nakon što je vozač kamiona, 26-godišnji Moldavac, u trenutku ulaska u Hrvatsku s kamionom, zadovoljavao uvjete ulaska.

Tijekom istraživanja je utvrđeno kako je vozač kamiona, s ciljem da se okoristi, na području Ličkog Lešća preuzeo i smjestio u tovarni sanduk ilegalce ne bi li ih prevezao do mjesta Oprtalj na područje Motovuna. Plan je bio da tako izbjegnu granične kontrole Slovenije, ali dalje i Italije.

No dok su se vozili okolicom Senja, policajci su opravdano posumnjali u kombi kojem se vijorila cerada i kroz koju su se nazirale ruke. Zaustavili su kombi i razotkrili krijumčara.

Kod vozača je ujedno, kako doznajemo, pronađeno i skoro 1000 lažnih US dolara u apoenima po 100. Na kraju je Moldavac predan pritvorskom nadzorniku u Rijeci te mu je određen istražni zatvor, dok se prema 113 ilegalaca postupalo sukladno Zakonu o strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:38