PRVE 'MULE' IZ HRVATSKE

Uhapšeni u Paragvaju: Mladići iz Osijeka u želucima švercali kokain!

Iz probavnog trakta Domagoja Tolbera izašlo je 25 kapsula s ukupno 350 grama kokaina...

Dvojica Hrvata Domagoj Tobler (21), zvan Domba, 21, i Mirko Novaković (20), obojica iz Osijeka, uhićeni su u paragvajskoj zračnoj luci Silvio Pettirossi zbog šverca kapsula punjenih kokainom u želucima, javlja Paragvajski portal abc.com.py.

Krijumčarski dvojac uhićen je tijekom nazora putnika pri ukracaju u zrakoplov u zračnoj luci , kada su ih agenti paragvajske agendije za borbu protiv narkotika (Senad) najprije izdvojili. Potom su, fluoroskopskim pregledom želuca, kod obojice pronađene kapsule punjene kokainom, o čemu su izvijestili državnog tužitelja Javiera Ibarru. On je naredio pritvor za „dvojicu Europljana“, javlja portal abc.com.py, opisujući mučne detalje oko dokaznog postupka.

-U satima koji su uslijedili, iz probavnog trakta Domagoja Tolbera izašlo je 25 kapsula s ukupno 350 grama kokaina. Kod drugog uhićenika, Mirka Novakovića došlo je do probavnih komplikacija i dio kapsula zadržao se dulje u tijelu, zbog čega je podvrgnut laporaskopiji, a šest je kapsula moralo biti izvučeno kroz usta, piše abc.com.py.

Osječani Tobler i Novaković prve su takozvane „mule“ iz Hrvatske. „Mula“ je naziv za osobe koje krijumčare narkotije gutanjem ili skrivanjem u tjelasnim šupljinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:23