NAKON 12 DANA

UHIĆEN ČOVJEK KOJI JE DEMOLIRAO ULAZNA VRATA KLINIKE POZNATOG LIJEČNIKA I MASONA GABRIĆA Policija objavila zašto se odlučio na rušilački pohod

 
 Ustupila Klinika Svjetlost /

Punih 12 dana trebalo je zagrebačkoj policiji da uđu u trag divljaku koji je pod okriljem noći demolirao ulazna vrata zagrebačke Poliklinike Svjetlost u vlasništvu poznatog hrvatskog liječnika Nikice Gabrića.

Riječ je o 37-godišnjem Zagrepčaninu koji je po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen za oštećenje tuđe stvari, a obradom je utvrđeno da je bio potaknut niskim pobudama nakon što je Gabrić priznao da je šef masona.

Osumnjičeni se autom dovezao do adrese Poliklinike Svjetlost u Heinzelovoj ulici. Zaustavio se u blizini, maskirao se navukavši kapuljaču preko glave te je sa samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak krenuo u pohod.

Došao je do pročelja zgrade i 15-ak puta udario po staklenoj fasadi koju je razbio.

- Sumnja se da je 37-godišnjak potaknut javno objavljenim informacijama o radu i članu udruge, stvorio negativan stav i mržnju prema toj udruzi i članu te time motiviran, u ponedjeljak, 24. veljače 2020. oko 1.55 sati, počinio kazneno djelo. Sredstvo izvršenja je odbacio ispred medicinske ustanove, sjeo u automobil i odvezao se s mjesta događaja. Protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a osumnjičeni je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, predan pritvorskom nadzorniku – priopćili su iz PU zagrebačke.

PU zagrebačka

PU zagrebačka

PU zagrebačka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:42