ZAVRŠIO U PRITVORU

UHIĆEN MLADIĆ (18) KOJI JE PRIJETIO NOVINARIMA, PRIJETI MU PET GODINA ZATVORA 'U redakciju ću vam baciti molotovljev koktel'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.03.2019. u 15:15

Kozino, 190417.
Sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL-a, na podrucju drzava Europske unije, pa tako i na podrucju Policijske uprave zadarske, od ponedjeljka 17. travnja do nedjelje 23. travnja, policijski sluzbenici provode pojacan nadzor brzine.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

U policijskom pritvoru završio je zadarski 18-godišnjak koji je novinarima portala Antena Zadar preko društvene mreže prijetio da će im u redakciju baciti molotovljev koktel, izvijestila je policija ne otkrivajući o kojem je portalu riječ.

Voditelj zadarske kriminalističke policije Bore Mršić kazao je na konferenciji za novinare da je 18-godišnjak u utorak oko 18.30 sati, u namjeri da zastraši novinare medijskog portala, preko društvene mreže poslao prijeteću poruku kako će na redakciju portala baciti molotovljev koktel.

Ubrzo nakon upućenih prijetnji osumnjičenik je lociran te je u srijedu pronađen i uhićen.

"Pretragom nisu pronađena sredstva kojima bi prijetnja mogla biti izvršena, a osumnjičenik je otprije poznat policiji po djelima protiv imovine i remećenju javnog reda i mira", rekao Mršić.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja mladić je u srijedu navečer predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje prema novinarima za koje je Kaznenim zakonom predviđeno od šest mjeseci do pet godina zatvora.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo