RAZBOJNIK

UHIĆEN SERIJSKI PLJAČKAŠ S PODRUČJA ZAGREBA I KARLOVCA Dolijao je u jednom kasinu na Trešnjevki, meta su mu bili taksisti

Paun Paunović / CROPIX

Ilustracija

 

Zagrebačka policija uhitila je osumnjičenog za seriju razbojstava nad vozačima taksija sredinom siječnja ove godine na području Zagreba i Karlovca.

Riječ je, priopćila je jučer PU zagrebačka, o 44-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je potkraj tjedna uhićen u jednom kasinu na Trešnjevki, nakon što je policija za njim raspisala više potraga. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je na kraju prijavljen za četiri razbojstva i tri kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode.

Sumnjiči ga se da je najprije početkom srpnja prošle godine opljačkao jednog muškarca u njegovu dvorištu u Riječkoj ulici. Osumnjičeni mu je ušao u dvorište, prišao mu i zaprijetio oružjem naredivši da mu preda novac iz torbe, a kad je oštećeni to odbio učiniti, udario ga je drškom po glavi te mu oteo novac i mobitel.

Također ga se tereti da je 11. i 12. siječnja uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao dvojicu zagrebačkih taksista. U prvom slučaju ušao je u taksi u Bolničkoj ulici te je tijekom vožnje izvukao vatreno oružje i zaprijetio vozaču da mu preda novac. Ovaj je u strahu za život to i učinio, a onda ga je natjerao da zaustavi taksi te mu je uzeo i ostatak novca. Zatim mu je naredio da ga odveze dalje na željenu lokaciju.

Sličan napad izveo je i idućeg dana kada je u poslijepodnevnim satima izišao iz jednog lokala na Trgu Luke Botića gdje ga je čekao taksi koji je na njegovu zamolbu pozvala djelatnica tog restorana. Sjeo je na stražnje sjedalo i rekao vozaču da ga odveze u Petrinju, a onda je tijekom vožnje izvukao vatreno oružje i naredio vozaču da mu preda novac i mobitele. Na kraju su se dovezli blizu graničnog prijelaza Maljevac, gdje je razbojnik izišao iz taksija te pobjegao s plijenom.

Dva dana kasnije, 14. siječnja, oko 17.30 sati osumnjičeni je na autobusnom kolodvoru u Karlovcu opet ušao u taksi vozilo, koje je također po njegovoj zamolbi pozvala djelatnica lokala u kojemu je prethodno boravio. Zatražio je vozača da ga odveze u Zagreb, a onda je tijekom vožnje, dolaskom do Draganića, izvukao oštar predmet nalik nožu te je zaprijetio taksistu da će ga ozlijediti. Ukrao mu je novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Taksist je bio prisiljen odvesti ga sve do Zagreba, gdje je počinitelj napustio vozilo i pobjegao.

Policija navodi da ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.570 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku.

Izdvajamo