RAZBOJNIK

UHIĆEN SERIJSKI PLJAČKAŠ S PODRUČJA ZAGREBA I KARLOVCA Dolijao je u jednom kasinu na Trešnjevki, meta su mu bili taksisti

 
Ilustracija
 Paun Paunović / CROPIX

Zagrebačka policija uhitila je osumnjičenog za seriju razbojstava nad vozačima taksija sredinom siječnja ove godine na području Zagreba i Karlovca.

Riječ je, priopćila je jučer PU zagrebačka, o 44-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je potkraj tjedna uhićen u jednom kasinu na Trešnjevki, nakon što je policija za njim raspisala više potraga. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je na kraju prijavljen za četiri razbojstva i tri kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode.

Sumnjiči ga se da je najprije početkom srpnja prošle godine opljačkao jednog muškarca u njegovu dvorištu u Riječkoj ulici. Osumnjičeni mu je ušao u dvorište, prišao mu i zaprijetio oružjem naredivši da mu preda novac iz torbe, a kad je oštećeni to odbio učiniti, udario ga je drškom po glavi te mu oteo novac i mobitel.

Također ga se tereti da je 11. i 12. siječnja uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkao dvojicu zagrebačkih taksista. U prvom slučaju ušao je u taksi u Bolničkoj ulici te je tijekom vožnje izvukao vatreno oružje i zaprijetio vozaču da mu preda novac. Ovaj je u strahu za život to i učinio, a onda ga je natjerao da zaustavi taksi te mu je uzeo i ostatak novca. Zatim mu je naredio da ga odveze dalje na željenu lokaciju.

Sličan napad izveo je i idućeg dana kada je u poslijepodnevnim satima izišao iz jednog lokala na Trgu Luke Botića gdje ga je čekao taksi koji je na njegovu zamolbu pozvala djelatnica tog restorana. Sjeo je na stražnje sjedalo i rekao vozaču da ga odveze u Petrinju, a onda je tijekom vožnje izvukao vatreno oružje i naredio vozaču da mu preda novac i mobitele. Na kraju su se dovezli blizu graničnog prijelaza Maljevac, gdje je razbojnik izišao iz taksija te pobjegao s plijenom.

Dva dana kasnije, 14. siječnja, oko 17.30 sati osumnjičeni je na autobusnom kolodvoru u Karlovcu opet ušao u taksi vozilo, koje je također po njegovoj zamolbi pozvala djelatnica lokala u kojemu je prethodno boravio. Zatražio je vozača da ga odveze u Zagreb, a onda je tijekom vožnje, dolaskom do Draganića, izvukao oštar predmet nalik nožu te je zaprijetio taksistu da će ga ozlijediti. Ukrao mu je novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Taksist je bio prisiljen odvesti ga sve do Zagreba, gdje je počinitelj napustio vozilo i pobjegao.

Policija navodi da ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.570 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33