NIJE DUGO BIO NA SLOBODI

UHIĆEN ŠVERCER 806 KG MARIHUANE Zbog prijetnji bivšoj ostat će bez kuće od 1,5 mil. kn?

Nikola Stojanović priznao je šverc trave i nagodio se na 4 godina zatvora
- 2014. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -Zagreb, 050414.Ravnateljstvo policije.Ilica.Press konferencija u ravnateljstvu policije koja je ovih dana zaplijenila 800 kilograma marihuane.Na fotografiji: Specijalci osiguravaju veliku kolicinu marihuane.Foto: Goran Mehkek / CROIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Nikola Stojanović (51), nepravomoćno osuđeni švercer marihuane, nije dugo uživao na slobodi.

Prošlog petka opet je uhićen zbog prijetnji smrću bivšoj supruzi. Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i da ne bi utjecao na svjedoke, a upućene prijetnje navodno datiraju od prije dva mjeseca.

Podsjetimo, Stojanović je nedavnu nepravomoćnu presudu od 4 godine i 10 mjeseci zatvora dočekao na slobodi uz položeno jamstvo od 1,5 milijuna kuna u vidu nekretnine na Viru. Sumnjičilo ga se, a što je i priznao sudu, da je bio dio 11-člane grupe koja je pokušala brodicom Poslušan u vlasništvu Klaudija Šanga prošvercati iz Albanije u Hrvatsku 806 kilograma marihuane. Policajci su ih dočekali u uvali Peleš kraj primoštenskog Zvečeva.

Zanimljivo je da dileri ništa nisu htjeli prepustiti slučaju pa su navodno u Lučkoj kapetaniji zadužili čovjeka da provjeri vidi li radar brodicu. Iako brodica nije detektirana, USKOK i policajci su se snašli i marihuanu u konačnici pronašli skrivenu u tankovima s gorivom.

Stojanović je tom prilikom prokazan kao jedan od trojice organizatora šverca trave, a naši su ga policajci istraživali i 2006. zbog sumnji da je kao vozač kamiona švercao sir i šunku iz Slovenije u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:32