U MJESTU GORIČKO

UHIĆEN VOZAČ KOJI JE KOD KOPRIVNICE AUTOM UDARIO DVOJICU DJEČAKA PA POBJEGAO Policija objavila detalje nesreće, devetogodišnjak ima teške ozljede...

 
 Tihana Grašić / ePodravina.hr

Vozač koji je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na dvoje djece na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao uhićen je u večernjim satima, izvijestila je koprivničko-križevačka policija.

Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je 77-godišnji muškarac s koprivničkog područja, priopćili su iz policije, navodeći da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Djeca su prevezena u Opću bolnicu Koprivnica gdje je utvrđeno da je devetogodišnjak teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti, dok je osmogodišnjak prošao bez ozljeda.

Osumnjičeni vozač automobila VW Polo vozio je u smjeru Koprivničkog Ivanca kad je oko 18,45 sati zbog neprilagođene brzine sletio sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu a zatim i u drugo.

Prilikom udara djeca su odbačena u sjeverni kanal.

U sjeverni kanal sletio je i automobil ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja udaljio s mjesta nesreće.

Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernom prometnom trakom bez zaštitne kacige..

Fotografije s lica mjesta koje slijede ustupio nam je portal ePodravina.hr:

Tihana Grašić / ePodravina.hr

Prema riječima mještana, dvojica dječaka, učenici 2. razreda osnovne škole iz Koprivničkog Ivanca, udaljili su se u srijedu kasno poslijepodne biciklima oko 500 metara od svog mjesta do susjednog Goričkog na putu prema Kunovcu kada je na njih naletio automobil VW Polo za čijim je volanom bio 77-godišnjak.

Tihana Grašić / ePodravina.hr

- Majka jednog dječaka do dana današnjeg nije mu dala da vozi bicikl po cesti. Sada ga je prvi puta pustila i dogodilo se ovo - rekao je potreseni mještanin za Glas Podravine, koji javlja i da očevici tvrde da je vozač prije kobnog naleta krivudao autom po cesti.

Tihana Grašić / ePodravina.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:49