HAPŠENJA

UHIĆENA PETORICA DILERA, ZA ŠESTIM SE TRAGA Prodavali su sve, od trave do kokaina, ali i izrađivali i nabavljali oružje i eksplozive

 
Ilustracija
 Emica Elvedji / CROPIX

Zbog dilanja heroina, kokaina, amfetamina i marihuane na širem području Splita te u Zadru i Kninu prijavljena su šestorica od kojih je Ivan Lj. (40) iz Splita uspio pobjeći nakon što je otkriveno da je uzgajao “travu” u podzemnom laboratoriju u zemunici, piše Slobodna Dalmacija.

Ostali su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za preprodaju više vrsta droge od veljače do svibnja ove godine.

U stanu koji je koristio bjegunac Ivan Lj. nađene su i puške te eksplozivni materijal tako da je prijavljen i zbog ilegalnog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja. Kriminalističko istraživanje provela je Služba kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, a osim 40-godišnjaka obuhvaćeni su: Dino B. (28) zvani Dinsta, Ivan Z.-M.(30) zvani Šećer, Petar M. (32) zvani Peđa, svi iz Splita s predjela Pujanke, Robert M. (50) iz Knina i Goran M. (41) iz Kaštela. Pretragom stanova i kuća koje koriste te drugih prostorija zaplijenjeno je: 278 grama heroina, 138 grama amfetamina, 9,9 grama kokaina i 16 tableta ecstasya.

Osim toga nađeno je 30 komada stabljika cannabis sative tipa droga marihuana, 155 grama marihuane te oprema za uzgoj marihuane u podzemnom laboratoriju. Ivan Lj. je u zemunici na predjelu kraj Vučevice smjestio sve potrebno za plantažicu marihuane. Osim opijata kod njega je nađen i arsenal: jedna automatska puška, jedna prerađena puška, dvije ručne bombe, 378 komada različitog streljiva, jedan sporogoreći štapin, jedna elektro detonatorska kapisla i jedan visco fitilj.

Prijavljeni su državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama te su petorica dovedeni policijskom pritvorskom nadzorniku.

Šesti, Ivan Lj. je za sada nedostupan policiji i protiv njega se podnosi i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:03