POKUŠALI GA UBITI

UHIĆENI ATENTATORI NA POZNATOG UGOSTITELJA Napali su ga iz zasjede, deset dana su se skrivali u unajmljenom stanu u Zagrebu

 Danijel Soldo / CROPIX

Slavonskobrodska policija izvijestila je u subotu da je dan ranije okončana potraga za muškarcima koji su deset dana bili u bijegu nakon što su u Naselju Andrije Hebranga ranili poznatog slavonskobrodskog ugostitelja. Iako policija još uvijek ne spominje imena, nego samo dob sudionika ovog događaja, poznato je kako je žrtva 43-godišnji Jerkan Kovačević, vlasnik Caffe bara Nina, smještenog u slavonskobrodskom naselju u kojemu se pucnjava i dogodila. Kovačević je, nasreću, izvukao živu glavu, a u pucnjavi je zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice, javlja SBplus.

- U vezi pucnjave iz vatrenog oružja u Slavonskom Brodu, koja se u Naselju Andrije Hebranga dogodila 7. siječnja oko 19 sati, a u kojoj je teško ozlijeđen 43-godišnjak, izvijestio bih vas da su jučer, u 13.40 sati, policijski službenici zagrebačke Policijske uprave, uhitili dvojicu muškaraca: jednog 43-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka. Za njima je Policijska uprava brodsko-posavska tragala zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju - kazao je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

Počinitelji su se skrivali u Zagrebu u unajmljenom prostoru, nakon što su, iste večeri kada je došlo do pucnjave u Slavonskom Brodu, uspjeli pobjeći policiji prilikom potjere. No, nepoznanica o tomu koga traže policija očigledno nije imala. U subotu nisu otkrili je li ih identificirala sama žrtva ili netko od mogućih svjedoka ovog slučaja.

- Za uhićene smo osobe od početka imali indicije da su počinitelji pokušaja teškog ubojstva i one su se od tog pokušaja nalazile u bijegu. Službenici PU brodsko-posavske su u suradnji s kolegama iz Zagreba obavili pretragu sobe u kojoj su se nalazili, a radi se o unajmljenom prostoru. Tamo su pronašli dva komada oružja - jedan automatski, a drugi poluautomatski pištolj s nešto streljiva za koji sumnjamo da je korišten za počinjenje kaznenog djela. A za drugi je automatski pištolj podnesena kaznena prijava zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Nakon završetka obrade, osobe će biti predane pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske radi daljnjeg postupanja. Dakle, trenutno se uhićeni nalaze u Slavonskom Brodu. Obojica su prijavljena za navedeno kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, ali još utvrđujemo detalje - kazao je voditelj službe slavonskobrodske kriminalističke policije Dražen Puljko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:06