USPJEŠNA OPERACIJA POLICIJE

UHIĆENI BOYSI KOJI SU PRETUKLI NAVIJAČE HAJDUKA Otkriven identitet huligana koji su bili maskirani, ali su napravili jednu veliku pogrešku...

Alexander Koerner/Getty

Policija je uhitila šestoricu pripadnika Bad Blue Boysa koji su prije nepunih mjesec dana maskirani i naoružani palicama upali u prostorije Društva prijatelja Hajduka Zagreb na Trešnjevci, napali navijače Hajduka koji su se tamo okupili te porazbijali inventar u udruzi.

Kako je tada izvijestila policija, desetak pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys banulo je u prostorije DPH Zagreb i teleskopskim palicama nasrnulo na skupinu od 30, 40 ljudi, među kojima je bilo žena i starijih osoba. Na sreću, u napadu nitko nije teže ozlijeđen.

Policija je u srijedu podnijela kaznene prijave protiv šest osoba, od kojih su četiri i prije bile evidentirane zbog navijačkih izgreda. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Kreši M. (30), Marku B. (31), Domagoju Č. (24), Nikoli I. (28) te Ivanu Š. (26) i Ivor F. (21). Na slobodu je jedini pušten Krešo M., a ostali su pritvoreni u Remetincu. Kako, pak, neslužbeno doznajemo, policija je do identiteta osumnjičenika došla preko snimki nadzornih kamera.

Naime, prilikom upada u prostorije u Ozaljskoj napadači su bili maskirani, ali policija je usporedila njihovu odjeću s nadzornim snimkama iz Doma sportova gdje se te večeri, prije napada, igrala utakmica Futsal Dinama i Uspinjače. Policajci su zaključili da su navijači u napad krenuli nakon što su se prije susreli na tribinama Doma sportova, a ta hipoteza se pokazala točnom jer su na snimkama nadzornih kamera s utakmice uočili osobe u potpuno jednakoj odjeći kakvu su imali napadači.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo