SVE JE POČELO 2017.

UHIĆENI OKRUTNI IZNUĐIVAČI IZ ZAGREBA Iza rešetaka završila braća i njihova majka (65), četveročlanoj obitelji život su pretvorili u pakao...

 
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Zbog iznuđivanja četveročlane obitelji, zagrebačka policija uhitila je dvojicu braće starih 39 i 41 godinu, a osim njih, privedena je i njihova 65-godišnja majka koju se tereti za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema izvješću PU zagrebačke, drama je krenula još u listopadu 2017. kada je odrađen posao posredovanja prilikom kupnje automobila.

Naime, posrednik je bio 39-godišnjak koji je bio nezadovoljan provizijom koju je dobio, pa se preko društvenih mreža i mobilnih aplikacija, odlučio obračunati s četveročlanom obitelji. Osim što je objavljivao neumjesni sadržaj na profilima supružnika starih 45 i 40 godina, vrijeđao je pogrdnim riječima i ostale članove njihove obitelji.

- Duguješ mi 6000 eura - neumorno je na sve strane pisao i govorio 45-godišnjaku te njegovom 66-godišnjem ocu nakon čega su uslijedile i neposredne prijetnje pištoljem za kojeg se tijekom istrage otkrilo da je bio plinski.

Osim prijetnji oružjem, prijetio im je i bokserom te je na članove obitelji fizički nasrtao i na ulici. Od straha za vlastiti život, prestravljena obitelj mu je u jednom trenutku predala 3000 eura. No 39-godišnjak je, ističu iz PU zagrebačke, nastavio s prijetnjama na društvenim mrežama, a u maltretiranju mu se pridružio i dvije godine stariji brat koji je obitelji uz prijetnje smrću pokazivao usput i pištolj.

Nakon što su braća uhićena, u pretresima domova pronađena je bomba, kubura, plinski pištolj, više mobilnih telefona te stotinjak komada streljiva raznog kalibra. Braća će kazneno odgovarati za iznudu zbog koje su uhićeni, a njihova majka kao vlasnica kuće prijavljena je redovnim putem zbog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:47