TERETI SE ZA IZNUDU

UHIĆENI SPECIJALAC TRI SATA PROVEO NA ISPITIVANJU ZBOG POKUŠAJA IZNUDE Andriji Vrhovcu određen 30-dnevni istražni zatvor

Policija je utvrdila sumnju da je bivša TV zvijezda Leon Lučić s Vrhovcem i još najmanje jednom nepoznatom osobom od poduzetnika Marija D. iz Zaprešića uz ozbiljnu prijetnju pokušao iznuditi, neslužbeno, 100.000 eura
Andrija Vrhovac
 Robert Fajt / CROPIX

Pripadniku ATJ Lučko Andriji Vrhovcu sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković odredio je 30-dnevni istražni zatvor zbog pokušaja iznude zaprešićkog poduzetnika Marija D. i sudjelovanja u tučnjavi koja se dogodila 10. siječnja na nadvožnjaku autoceste A1 kraj Draganića.

Nakon što ga je saslušala, zamjenica tužiteljice u karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu, Josipa Bešlić, sucu je predložila pritvor za osumnjičenika zbog mogućnosti utjecaja na sudionike i opasnosti od ponavljanja djela. Da je sudac Perković njezine prijedloge prihvatio, potvrdio nam je i odvjetnik specijalca Vrhovca, Ivan Krnić.

Aktivna obrana

- Moj branjenik je iznio aktivnu obranu, sudac istrage je uvažio prijedlog ODO-a, ja ću se na nju žaliti - bio je kratak odvjetnik Krnić.

Ispitivanje u Karlovcu trajalo je gotovo tri sata, a osumnjičenika su izveli nešto prije 14 sati, ali ne na glavni ulaz na koji je ušao, nego na stražnji, očito kako bi se izbjegle novinarske kamere i fotoaparati. Vrhovac je na rukama imao lisice, a na glavi kapuljaču te je uz pratnju policajca brzim hodom i pognute glave ušao u policijsko vozilo.

O ovom slučaju, u kojem je osim Vrhovca sudjelovao i bivši policajac i zvijezda serije Krim tim 2 Leon Lučić, oglasila se i karlovačka policija s malo detaljnijim priopćenjem. Ne navode identitete sudionika, ali njihovu dob da, pa se može zaključiti da su Lučić i Vrhovac i službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede te da je Vrhovac udaljen iz službe i predan pritvorskom nadzorniku. Njega je u petak prepoznao poduzetnik Marijo D.

Reketarenje

Policija je utvrdila osnovanu sumnju da je Lučić, u suradnji i prema prethodnom dogovoru s Vrhovcem, te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od poduzetnika Marija D. iz Zaprešića, uz ozbiljnu prijetnju, pokušao iznuditi određeni novčani iznos, a neslužbeno se spominjalo 100.000 eura.

Potom su 10. siječnja kontaktirali oštećenog zaprešićkog poduzetnika i naveli ga na susret na nadvožnjaku A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno “uporabe sile od dvojice osumnjičenika za iznudu i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem”. U sukobu je Lučić teško ozlijedio poduzetnikova pratitelja, a i sam je teško ozlijeđen pa je na liječenju - priopćili su u PU karlovačkoj, dodajući da Vrhovac kobnoga dana nije bio u službi.

Unatoč tome, protiv njega će pokrenuti disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti. Protiv Leona Lučića, koji je u sukobu zadobio ozbiljne ozljede glave, policija će istragu nastaviti naknadno, kad to bude moguće, jer je on još na bolničkom oporavku.

Podsjetimo, “reketareni” poduzetnik bio je prijavio kazneno djelo policiji, međutim, stvar je odlučio riješiti sam, angažirajući pritom MMA borca Marka Šintića te u “primopredaji” nije imao označeni novac, koji je bio pripremljen kao dokaz. Stvar se tada otela kontroli i završila fizičkim obračunom, nakon kojega je u bolnici završio i Šintić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:30