OPSADNO STANJE

UHITILI GA SPECIJALCI Psihički rastrojeni muškarac prijetio da će aktivirati bombu u kući. Prije tjedan dana htio je raznijeti ulicu...

 
 034portal.hr

>>> NOVO 16:14 Specijalna policija uhitila je i odvela na krim istraživanje muškarca koji se zatvorio u kuću u Požegi i prijetio bombom, objavili su iz Ravnateljstva policije.

-----------------------------

11:05 - Portal 034portal.hr javlja kako je policija izvela susjede na sigurno, međutim iz policije su za Jutarnji kazali kako se nije radilo o talačkoj krizi i kako susjedi nisu uopće bili zatočeni niti ugroženi.

Naime, policija je na mjesto događaja došla po dojavi susjeda jer je 43-godišnjak prijetio da će sam sebe raznijeti bombom. Po dolasku policije zaprijetio je i njima da će stradati ukoliko uđu u kuću.

Za 43-godišnjeg J.G. mještani kažu da je nedavno izašao iz zatvora te da nije u najboljim odnosima ni s obitelji ni sa susjedima, piše portal Požega.eu.

– Neki dan je policija već bila kod njega i bilo je opsadno stanje, jako puno policije. Nekako se sve to stišalo. Problematičan je taj čovjek. Kažu da je bio u zatvoru i nije baš bio prijateljski naklonjen prema nama susjedima – kazali su stanari toga kvarta ne želeći puno govoriti o problematičnom susjedu.

-----------------------------

10:35 - Muškarac srednjih godina, iz zasad nepoznatih razloga, u ulici Janka Jurkovića u Požegi, drži taocima susjede te njima i policiji prijeti bombom, javlja lokalni 034portal.hr.

Muškarac ima psihičkih zdravstvenih problema te je od prije poznat policiji.

Na terenu je Hitna pomoć, a na mjesto događaja raspoređena je interventna policijska postrojba, te se iz Osijeka na teren uputila i specijalna policija.

Kako neslužbeno doznaje 034portal.hr policija je dobila dojavu o svađi među susjedima te je napadač je prilikom dolaska policije prijetio ubojstvom policajca.

Navodno je isti muškarac i prošlog tjedna radio scenu i prijetio da će 'raznijeti ulicu', a iz policije je pušten istog dana. Cijela se situacija poprilično brzo zataškala. Naime, njegov brat Željko Grgić je jedan od pretendenata na mjesto načelnika PU koji, kako se govorka po Požegi, već izabran na to mjesto zbog svojih jakih političkih veza, piše 034portal.hr.

Glasnogovornica PU Požeško-slavonske kratko je izjavila da policija postupa po prijavi i da se ne radi o talačkoj krizi.

- U jutarnjim satima policija je po dojavi građana došla na adresu, gdje ih je 43-godišnjak omalovažavao i prijetio, nakon čega se zaključao u kuću i prijetio da će baciti bombu – kazala je glasnogovornica PU Požeško-slavonske i potvrdila da se radi o istoj osobi od prije tjedan dana.

- Građani nisu ugroženi i trenutno je stanje pod kontrolom – kazala je.

Na pitanje jesu li susjedi izuzeti i odvedeni na sigurno, glasnogovornica je kazala kako nije upućena, ali da 'pretpostavlja da jesu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 12:50