INCIDENT

'UKRAO SI MI NOVČANIK!' Podivljala putnica fizički napala vozača splitskog gradskog autobusa, on zbog pretrpljenog šoka nije mogao nastaviti vožnju

 Jakov Prkic / Ilustracija / CROPIX

Zbog šoka koji je pretrpio nakon što ga je tijekom vožnje fizički napala putnica u autobusu i udarila ga u lice, vozač splitskog "Prometa" nije mogao nastaviti vožnju pa je angažiran zamjenski vozač, izvijestili su u petak iz spomenute tvrtke.

Vozača splitskog gradskog prijevoznika "Promet" u četvrtak navečer tijekom vožnje fizički je napala putnica u autobusu - udarila ga je u lice i raskrvarila mu nos.

Direktor "Prometa" Miroslav Delić izvijestio je da je žena od pedesetak godina vikala u autobusu, približila se vozaču i optužila ga da joj je vozač ukrao novčanik.

- Vozač je pokušao smiriti ženu i nastaviti vožnju, ali je ona otvorila vrata vozačke kabine i udarila ga dva puta po licu raskrvarivši mu nos - rekao je Delić. Dodao je da vozač nije zadobio teže fizičke ozljede, ali doživio je psihički šok i nije mogao nastaviti vožnju.

Delić je izvijestio kako su odmah poslali zamjenskog vozača da ne bi došlo do zastoja na gradskoj liniji 9 kojom je prometovao autobus.

Upozorio je kako je riječ o jednom u nizu fizičkih napada kojima su izloženi vozači splitskog "Prometa", podsjetivši kako je prošle godine bilo dvadesetak fizičkih napada u kojima je pet vozača "Prometa" zadobilo teže tjelesne ozljede.

Po njegovim riječima, osim ovih fizičkih napada na vozače, tijekom prošle godine zabilježeno je i dvadeset napada na "Prometove" autobuse u pokretu koji su bili gađani raznim predmetima.

- Novim zakonom, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, vozači imaju status službene osobe što znači da svaki napad na njih može rezultirati kaznom zatvora i do pet godina - istaknuo je Delić te izrazio nadu da će mjerodavne institucije početi postupati sukladno tom zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:03