ZLA KOB

Umjesto da pomognu nemoćnoj srni, lovokradice su je ustrijelile

Ilegalni su lovci vozeći se čamcem državnim lovištem vidjeli srnu koja je bespomoćno stajala u vodi. Njezino su tijelo raskomadali i pokušali odnijeti kući
 Elvir Tabaković/CROPIX

STARA GRADIŠKA – Koristeći izlijevanje vode iz kanala Mali Strug (savski rukavac) dvojica lovokradica su, početkom vikenda, vozeći se čamcem državnim lovištem primijetili srnu koja je bespomoćno stajala u vodi, dok je tijelo druge srne beživotno plutalo.

Umjesto da pomognu nesretnoj životinji lovokradice su ju ustrijelili, meso raskomadali, strpali u crne vreće i pokušali odnijeti kući. U tom naumu spriječila ih je, u mjesto Gornji Varoš, policijska ophodnja kojoj su bili sumnjiva dvojica muškaraca s crnim vrećama na ramenima.

Policajci su utvrdili da se radi o 30-godišnjaku i 32-godišnjaku iz Gornjeg Varoša a pretresom obiteljske kuće 30-godišnjaka pronašli su malokalibarsku pušku „Lakefield“ cal 22 LR s optičkim ciljnikom i osam komada streljiva (vlasništvo 32-godišnjaka), te dva vojna karabina M-48 cal. 7,9 mm vlasništvo 30-godišnjaka, dok su u kući 32-godišnjaka pronašli lovačku pušku CZ cal 12/12 .

Sve oružje lovokradice su posjedovali ilegalno i ono im je oduzeto.

U suradnji sa državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv lovokradica slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protuzakonitog lova, krađe, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:24