OBITELJSKA TRAGEDIJA

UMRLA IM BEBA, IMALA JE SAMO 18 DANA Majka objavila dramatično upozorenje: Kada ljudi dođu vidjeti vaše dijete, nikako im ne dopuštajte jednu stvar!

 Nicole Sifrit / Facebook

Bračni par iz Iowe objavio je u utorak da im je preminula beba koja je imala tek 18 dana. Bebu koja je rođena zdrava zarazio je netko tko je imao herpes, najvjerojatnije kad ju je poljubio. To su roditeljima preminule djevojčice rekli liječnici koji su odmah testirali i roditelje, no oni su oboje zdravi i nisu mogli prenijeti virus.

Majka apelira na sve roditelje da ne puštaju ljude da im ljube bebu, jer svaki virus koji odrasle osobe možda ni ne osjete može biti poguban za bebe koje još nemaju snažan imunitet.

Potpuno zdrava beba borila se za život nakon samo šest dana

Mariana Sifrit bila je rođena kao potpuno zdrava beba 1. srpnja. Sedmog srpnja, dva sata nakon vjenčanja njezinih roditelja, svi su bili na putu za bolnicu jer Mariani očito nije bilo dobro. Liječnici su brzo dijagnosticirali da Mariana ima meningitis HSV-1, kojeg uzrokuje virus herpesa.

Taj tip meningitisa kod odraslih je osoba prenosiv putem seksualnog kontakta, ali se može prenijeti i s mame na bebu ako je majka bila zaražena dok je bila trudna. Marijanini roditelji odmah su se prema preporuci liječnika testirali, no pokazalo se da niti jedno nema meningitis ni herpes, pa se ispostavilo da je bebu prvih dana poljubio netko od posjetitelja ili bliske rodbine, ali tko je bio bolestan.

U ponedjeljak je majka djeteta Nicole Sifrit (33) na Facebooku objavila poruku u kojoj je kazala da njezinoj bebi nakon 48 sati borbe u bolnici otkazuju pluća i srce, a mozak joj više nije aktivan. Liječnici su se teško borili da joj spase život, a prošla je kroz čak šest transfuzija krvi, no otkazali su joj bubrezi i jetra.

- Ne puštajte ljude da vam ljube dijete - stoji u poruci koju je majka ostavila na Facebooku.

'Odrasli koji su bolesni nekad ne moraju imati ni simptome, pazite tko vam posjećuje bebu'

Daily Mail prenosi izjavu koju su roditelji dali stanici WQAD, u kojoj su rekli da osobe s meningitisom HSV-1 koji je ubio njihovu curicu mogu misliti da ih "samo boli grlo" ili da su malo prehlađene. Čak je moguće da ne odrasle zaražene osobe niti ne osjete simptome bolesti. Kazali su da sad neće upirati prstom ni u koga niti tražiti krivca među svojim bližnjima. - To neće ništa promijeniti. -

Majka Nicole samo želi da njezina kćer nije otišla uzaludno, već upozoriti druge roditelje na opasnosti u prvim danima nakon rođenja bebe.

- Nemojte pustiti da vam svatko posjećuje i dodiruje dijete prvih dana, a kad i dolaze zamolite ih da dobro operu ruke. Napomenite im da vas moraju pitati za dozvolu ako ga žele podići u ruke, i da ga ne ljube. -

Roditelji su sad fokusirani na to da pripreme prikladan sprovod svojoj djevojčici, kako bi se mogli dostojno oprostiti s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:15