RAZBOJNIK

UPAO U POLICIJSKU KLOPKU Nasilnik godinama iznuđivao muškarca radi nepostojećeg duga od 15.000 eura, uhićen u tajnoj akciji u Zagrebu

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Zagrebačka policija provela je u četvrtak navečer tajnu akciju u kojoj je uhićen 42-godišnjak za kojeg se sumnja da je godinama iznuđivao 43-godišnjaka.

Nasilnik je 31. siječnja ove godine, oko 16 sati, došao do adrese svoje žrtve te mu počeo prijetiti i vrijeđati ga tražeći da mu preda 15 tisuća eura. Prijetio mu je da će ga likvidirati ako ne dobije taj novac. U strahu za život, muškarac mu je dao nekoliko stotina kuna kako bi ga smirio.

Čini se kako je sve počelo još 2012., kada je osumnjičeni dobio od 43-godišnjaka automobil u zamjenu za vikendicu. Iako je tada izgledalo da je sve u redu, muškarac nakon određenog vremena više nije bio zadovoljan zamjenom, smatravši da je prevaren, te je tražio još 15 tisuća eura.

Nakon što je krajem siječnja nasilno upao u njegov stan, u periodu od 3. do 6. veljače više je puta nazvao žrtvu i prijetio da će ga napasti ako mu se ne isplati (nepostojeći) dug.

- U četvrtak, 6. veljače 2020. godine oko 21.30 sati prema uputama i traženju osumnjičenog, oštećeni se sastao s njim u ugostiteljskom objektu u trgovačkom centru, zbog predaje novca, tijekom koje su policijski službenici realizirali prethodno pripremljenu prikrivenu policijsku radnju klopku, nakon čega je osumnjičeni uhićen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu - javili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:21