POTRESENI BRAT

UPLAKANI ŽELJKO OREŠKOVIĆMACOLA: ‘Ne znam što se dogodilo.Rekli su mi da je ubojstvo naručeno.Najvjerojatnije su zamijenili auto...’

 Huljev/CROPIX

- Ne znam što se dogodilo. Jutros su mi javili. Rekli su mi da je ubojstvo naručeno. Najvjerojatnije su zamijenili auto... ubili su ga. Ne znam - nepovezano i plačući ubojstvo svojega brata Franje komentirao nam je poznati lički ugostitelj Željko Orešković Macola.

Ličani su uvjereni da je Franju Oreškovića ubila zagrebačka mafija.

- Franjo je bio dobar čovjek, to će vam reći svatko tko ga je dobro poznavao. Onaj tko nije, pričat će da je bio problematičan. On samo nije dao na sebe, a kada bi popio, onda nije birao sredstva, to je istina, kao i svatko od nas - kaže nam prijatelj ubijenoga Franje.

Dodaje da je Franjo do prije desetak godina držao diskoklub As u rodnom Otočcu, a nakon što je prostor dao u najam, nastavio je raditi kao poslovođa na odmorištu Zir na autocesti A1, u vlasništvu brata Željka. Imao je obitelj, supruga mu je profesorica u Srednjoj školi u Otočcu.

Isti sugovornik nam kaže da je Franjo drugima posuđivao novac, navodeći da ga zato nikako ne bi trebalo nazivati kamatarom jer su njegove kamate bile poštene.

- Vjerujem da bi to mogao biti motiv za ubojstvo, da je Franjo otišao u Zagreb po svoj novac, a dobio je metak - kaže naš izvor.

Drugi sugovornik nam otkriva da je Franjo godinama bio strastveni kockar i potvrđuje da je novac često znao posuđivati drugima, ali i od drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:37