TRAŽE ISTRAŽNI ZATVOR

USKOK OBJAVIO ZA ŠTO SVE TERETI DOLAČKOG 'Inscenirao je provaluda bi prikrio krađu zlata, eura, kuna,švicarskih franaka, kineskih juana...'

Željko Dolački je priveden u prostorije USKOK-a radi ispitivanja, nakon što su mu pretresli kuću
Zagreb, 220416.U petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz spektakularnu pljacku sjedista MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je pretrazila obiteljsku kucu Zeljka Dolackog, suspendiranog nacelnika Sektora kriminalisticke policije.Nakon pretresa odveden je u policijske prostorijeNa fotografiji: privodjenje Zeljka Dolackog.Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
 Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX

USKOK je u petak navečer objavio rješenje o provođenju istrage protiv Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije, koji je nekoliko sati prije toga priveden radi ispitivanja o slučaju krađe iz njegova ureda u zgradi MUP-a u Heinzelovoj ulici, a nakon što mu je pretražena obiteljska kuća.

Na web stranicama USKOK-a navodi se da je na temelju kaznene prijave Ravnateljstva policije, Uprave kriminalističke policije, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Dolačkog, čiji identitet nije naveden, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Dalje se detaljano opisuju nedjela koja mu se stavljaju na teret:

'Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016., koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana. Osnovano se sumnja da je okrivljenik, radi prikrivanja navedenog, 3. travnja 2016. inscenirao provalnu krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su navedeni iznosi novca i zlato trebali biti pohranjeni. Na opisani je način okrivljenik pribavio nepripadnu imovinsku korist od 639.300,00 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata', piše na stranicama USKOK-a.

Na kraju objave stoji da će USKOK sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložiti određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:18