POLICIJA U ŠOKU

USRED NOĆI ZAUSTAVLJEN JER JE VOZIO UNIŠTENI BMW Nije imao dvije gume, auspuh mu je bio odbijen, nije bio vezan i napuhao je 2,04 promila

 
 Profimedia, First Light

Koprivnički prometni policajci imali su što za vidjeti kada su sredinom kolovoza ove godine jedne noći na državnoj cesti u Peterancu kod Koprivnice zaustavili 34-godišnjeg Stjepana, piše Podravski.hr.

BMW koji je Stjepan te večeri vozio bio je praktički uništen.

Nije imao prednju i stražnju lijevu gumu. Stražnji mu se odbojnik vukao po cesti. Auspuh mu je bio odbijen. Auto nije imao desni retrovizor. S desne strane vozila bio mu je oštećen lak. To je oštećene bilo dugačko oko dva metra. Kako je Stjepan vozio praktički na naplatcima, iskre su frcale na sve strane.

Sve je skupa nalikovalo nekom skeču, a ne normalno vožnji.

Vidjevši iskre, policajci su Stjepana zaustavili. Za Podravski kažu da su tim postupkom iznenadili vozača ruiniranog BMW-a.

Očevidom je utvrđeno da Stjepan nije bio vezan te da nije imao važeću vozačku dozvolu. Zaustavljeni vozač policajcima nije htio pokazati svoju osobnu iskaznicu, a na alkotestu je "napuhao" 2,05 promila alkohola.

Policajci su Stjepana odveli u policijsku stanicu gdje je prenoćio kako bi se otrijeznio.

Prekršajni sud u Koprivnici Stjepana je ovih dana proglasio krivim za prekršaje koje je počinio tijekom te noći u kolovozu. Neoprezni vozan mora platiti 5.400 kuna kazne. Kako je bio uhićen, kazna mu je umanjena za 300 kuna, a ako u roku od dva mjeseca uplati dvije trećine kazne, što iznosi 3.400 kuna, sud će kaznu smatrati plaćenom u cijelosti.

Izrečena mu je i četveromjesečna zabrana vožnje.

Gdje je Stjepan te noći rasturio automobil - nikome nije jasno. Nikakva prometna nesreća nije zabilježena tih dana na području Koprivnice, a nema dokaza ni da je negdje sletio s ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:56