POGINUO STARIJI MUŠKARAC

UTVRĐEN UZROK TRAGEDIJE U DARUVARU Autobus je prebrzo vozio prije naleta na pješaka, ali su mu i kočnice otkazale!

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

U centru Daruvara u petak ujutro u 7,45 sati poginuo je 84-godišnji muškarac kad ga je udario autobus, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Teška nesreća dogodila se u Ulici Josipa Jelačića, a ozlijeđeni muškarac je zbog teških povreda vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Pakracu gdje je preminuo.

Policija je nakon očevida utvrdila što je kumovalo tragičnom događaju u Daruvaru.

- Jutros, 17. siječnja, u 07.45 sati, 45-godišnji vozač autobusa (ZG) u Daruvaru, u Ulici Josipa Jelačića uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika (kolnik sklizak i mastan od soli) kao i uslijed tehničke neispravnosti autobusa (uređaja za kočenje) što je utvrđeno izvanrednim tehničkim pregledom, nije vozilo zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza te je prednjim dijelom autobusa udario 84-godišnjeg pješaka koji je kolnik prelazio preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Nakon udarca autobusa, pješak je pao na kolnik te je vozilom Hitne medicinske pomoći Daruvar prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac, ali je putem do bolnice od zadobivenih ozljeda preminuo - objavila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:22