12 SATI AGONIJE

UZNEMIRUJUĆE Vozili su pse u kutiji bez zraka i hrane: Prizori mrtvih životinja putnike su ostavili u potpunom šoku

Šest izmučenih lovačkih pasa stiglo je trajektom iz Hrvatske u Anconu. Tri su uginula nakon puta
 Talijanska policija

ANCONA - Šest izmučenih lovačkih pasa od kojih je troje bilo mrtvo, (pri)stiglo je trajektom iz Hrvatske u talijansku Anconu nakon 12 sati vožnje i to u drvenoj kutiji skrivenoj u džipu. Policija i veterinarske službe su se digle na noge, a beživotna i oslabljena tijela pasa za lov šokirala su putnike koji su toga trenutka prolazili putničkim terminalom.

Bešćutni krivci za mučenje životinja kojima prijeti zatvorska kazna do dvije godine su redom muškarci stari od 35 do 50 godina, lovci, obiteljski ljudi sa prebivalištem u regiji Campania, a jedan od njih je, doznajemo, i hrvatskih korijena s kojim su ostala dvojica provela tjedan dana lova po hrvatskim poljima i šumama.

Šest pasa upravo u tom organiziranom lovu dalo je svoj obol, a prilikom odlaska za Italiju nisu ni slutili da će ih njihovi gazde za koje su vrijedno radili, staviti u drvenu kutiju bez zraka i hrane. Prešli su Jadran i uplovili trajektom u luku.

Po iskrcaju je, međutim, trojicu 'junaka' dočekala i to sasvim opravdano svita organa gonjenja. Bilo im je sumljiva kutija sa rupicama koja se nazirala kroz stražnje staklo prtljažnika, a na kojoj su bile poslagane putne torbe trojice lovaca. U kutiju predviđenu samo za dva psa tih timenzija, lovci su besramno ugurali njih šest. Psići su se satima borili za zrak i postajali su sve slabiji.

Dvoje se nije uspjelo izboriti za život te su njihova beživotna tijela po otvaranju sanduka dočekala pograničnu policiju. Uslijedio je šok. Vidno iscrpljen treći pas je preko dva leša svojih supatnika išetao, ali je u doticaju sa zrakom i svjetlom, izgubio svijest, srušio se i izdahnuo.

Potom su policajci uz pomoć veterinara izvukli i preostala tri psa van. Bili su u izrazito teškom stanju, dehidrirani i izgladnjeli. A njihovi vlasnici samo su nonšalantno promatrali, kao da ih se to ne tiče, taj morbidni prizor.

Tri psa su preuzeli veterinari i pružili im potrebnu pomoć te ih izvukli iz ralja smrti. Lovci, pak, koji su svoj bijes i poletni lovački elan utažili na prostoru Hrvatske loveći fazane, privedeni su u policijsku postaju na obradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:26