PODIGNUTE KAZNENE PRIJAVE

VANDALI IZ PETRINJE Policijsku 'maricu' gađali kamenjem, na cesti ostavili cjepanice drva, preko prometnice postavili metalnu zapreku…

 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

PETRINJA - Zbog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom i dovođenja u opasnost života ili imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića u dobi od 21, 22 i 23 godine. Njih se sumnjiči da su u nedjelju, 23. rujna oko 2.30 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Petrinji, kamenjem gađali službeno policijsko vozilo „maricu“, dok su nešto kasnije u istoj ulici na kolnik bacili devet cjepanica ogrjevnog drveta te na taj način ugrozili promet.

Na drva je svojim osobnim automobilom sisačkih registracija naletio 19-godišnjak i oštetio vozilo. Osumnjičeni su potom u Ulici Augusta Šenoe na raskrižju s Trgom narodnih učitelja i Matice Hrvatske, preko kolnika postavili metalne zaštitne ograde i tom prilikom ostavili nezaštićene duboke odvodne kanale (1.5 metara) koji su tim ogradama bili zaštićeni te time ugrozili kretanje pješaka s obzirom da se iskopine nalaze na nogostupu.

Ubrzo je uhićen 23-godišnjak kod kojeg je izmjerena koncentracija alkohola od 2,25 promila, dok su ostala dvojica pronađena i uhićena kasnije tijekom dana. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno su prijavljeni za spomenuta kaznena djela, dok će zbog vrijeđanja ili omalovažavanja policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti protiv njih biti podnijeti i optužni prijedlozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:08