POŽAR

Vatra progutala 17 automobila, šteta veća od milijun kn

 Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja

Vatrogasacima iz Svete Nedjelje srijeda pred zoru bila je burna jer su se borili s vatrenom stihijom koja je doslovno gutala ograđeno skladište automobila na Samoborskoj cesti u Strmcu Samoborskom.

Ukupno 17 automobila našlo se na udaru vatre, od kojih je šest u potpunosti izgorjelo dok je preostalih 11 požar zahvatio. Uzrok? Policijskim očevidom koji je potrajalo cijelo prijepodne, ekipa za očevid PU zagrebačke utvrdila je da je požar djelo nepoznatog piromana ili, pak, više njih koji su se pod okriljem noći, negdje oko tri sata, došuljali do skladišta i krenuli polijevati lakozapaljivom tekućinom, najvjerojatnije benzinom.

Nakon toga su se, pretpostavlja se, udaljili u nepoznato, a čim se vatra rasplamsala navodno ju je prvi uočio noćni čuvar koji se nalazio u neposrednoj blizini.

Nevjerica

Oko 3.30 sati svojim pozivom na 193, čuvar je digao lokalne vatrogasce na noge. S osam vatrogasnih kola pristigla su 22 vatrogasca koji su vrlo brzo uspjeli ugasiti vatru koja je zahvatila i nadstrešnicu napravljenu od šatorskog krila. Navodno je upravo na tom dijelu vatra i krenula, a očito ju je bilo i najlakše neprimjetno zapaliti na tom mjestu, a da se pritom postigne efekt i namjera piromanstva bez da se počinitelj vidi.

Osim automobila od kojih su, navodno, izgorjele najviše Škode, i to noviji modeli, vatra je uništila i veću količinu autodijelova i druge galanterije koja se tamo nalazila. U požaru u kojem je pričinjena šteta od preko milijun kuna, oštećene su, prema dostupnim informacijama, tri tvrtke - Gabrek iz Strmca Samoborskog, KON-VIS iz Zagreba te Porsche.

Iz tvrtke Gabrek, koja se više od 15 godina bavi automobilima, tek su nam kratko poručili da su u nevjerici zbog piromanskog čina za koji, naprosto, nemaju riječi. Do vlasnika, međutim, nismo uspjeli doći unatoč nizu telefonskih poziva.

M.C. iz druge oštećene tvrtke KON-VIS d.o.o., registrirane za projektiranje, građenje, konzalting te zastupanje, zbog buktinje je zgrožen.

- Nisam sposoban išta vam reći. Nisam za izjave. Da, požar je podmetnut, a šteta ogromna - rekao nam je kratko zagrebački poduzetnik M.C.

Svi u šoku

Mještani Strmca Samoborskog o masovnom paležu ne prestaju pričati. Većina ih je podijeljenih mišljenja. Dok neki kažu kako je u pitanju zavist konkurencije, drugi špekuliraju kako zasigurno postoji neka pozadinska priča da se pošalje neka poruka oštećenim vlasnicima.

- Kristijan Gabrek vam je dobri duh samoborskoj kraja. Otac mu je divan. Čujem da je požar podmetnut, no obitelj Gabrek naprosto takvo što nije zaslužila. Vrijedni su i brižni. Znate, oni su jedni od onih kad im pokucaš na vrata i tražiš nešto, daju ti te ne traže ništa za uzvrat. U tom skladištu znaju nakupiti stvari za otpis, poput uredskog namještaja i dijelova, pa to onda ako nekom od mještana treba, dođu kod Kikija i samo si uzmu - zaključuje mještanka Strmca Samoborskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:27