LAŽNA UZBUNA

VATROGASCI POHITALI GASITI POŽAR U SPLITSKOM KBC-u, ALI KAD SU STIGLI NIJE BILO NI VATRE NI DIMA 'Izgleda da se pokvario alarm'

Ilustracija
 Vladimir Dugandžić / Hanza media

U KBC-u Split izbio je požar, a vatra je, po prvim informacijama, izbila na Onklološkom odjelu. Bila je to prva vijest koju su djelatnici splitske Javne vatrogasne postrojbe dobili u 15.10, ali dolaskom na teren ustanovili su kako je, srećom, u pitanju lažna uzbuna.

- Pregledali smo cijeli objekt, ali nigdje nismo naišli ni na dim, a kamoli na vatru. Vatrodojava se aktivirala iz nepoznatog razloga, odmah nas je alarmirao djelatnik bolnice, ali ništa nismo našli - kazali su za Slobodnu Dalmaciju vatrogasci koji su još uvijek pred bolnicom.

Nakon požara u Papandopulovoj, kažu, pušu i na hladno, pa su na teren došli u punoj opremi i s tri vatrogasna vozila, ali ovoga puta posla nisu imali ni vatrogasci ni djelatnici tehničke službe KBC-a Split.

Kako je kazao Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split, vjerojatno se radi o grešci na dojavljivaču požara.

- Kompletni prostor Onkologije pregledali smo termokamerama i nismo utvrdili nikakvi izvor topline. Istini na volju, kako mi kažu vatrogasci koji su bili na terenu, po dolasku na teren nešto im je "zasmrdilo" po dimu, ali ništa nisu našli - kazao je Kovačević.

Na terenu su, uz pripadnike JVP-a Split, bili i predstavnici DVD-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:54