NEVRIJEME

Vatrogasci spasili prestravljenu ženu koja je zaglavila u poplavljenom podvožnjaku: Tijekom akcije govorili su joj što ni u ludilu ne smije napraviti

 
 Dubravko Vutuc / podravski.hr

Koprivnički vatrogasci spasili su danas oko 16 sati vozačicu koja je s automobilom zaglavila u poplavljenom podvožnjaku kod sjedišta Podravke u Koprivnici, piše Podravski.hr

Dubravko Vutuc / podravski.hr

Neoprezna se vozačica svojim Golfom zaletjela u podvožnjak ne sluteći što je tamo čeka.

Golema količina kiše koja padala oko pola sata potpuno je poplavila podvožnjak u kojem je bilo više od metra vode. Automobil se zabio u vodu i ugasio.

Dubravko Vutuc / podravski.hr

Dok je voda prodirala u unutrašnjost, vatrogasci su prestravljenoj vozačici rekli da ni u ludilu ne otvara vrata.

Potom su njezino vozilo užetom privukli bliže, pa su je sigurnije mogli izvući.

Dubravko Vutuc / podravski.hr

Vatrogasac ju je potom uzeo u naručje i prebacio na suho.

Goleme količine kiše poplavile gradske ulice

Prava kišna kataklizma praćena tučom pogodila je danas oko 14 sati područje koprivničke Podravine. Goleme količine oborina u kratkom su vremenu poplavile gradske ulice i mnoge prometnice u okolici, a najkritičnije je bilo na cesti u Glogovcu kod Koprivnice te u podvožnjaku kod zgrade Podravke.

podravski.hr

Koprivnički centar 112 bio je zatrpan pozivima građana tijekom nevremena koje je zahvatilo grad i okolicu. U pola sata primili su 50-tak poziva, najviše iz Koprivnice, i sve su proslijedili vatrogascima na daljnje postupanje, odnosno ispumpavanje podruma u koje je navrla voda.

U policiji je novinarima Podravskog kazano da nisu zaprimili nijednu dojavu povezanu s prolomom oblaka, osim one da je podvožnjak u Starčevićevoj ulici poplavljen i da je u njemu „zaglavio“ kombi.

Osim Starčevićeve, za promet je zbog ogromne količine vode zatvorena i prometnica između Glogovca i Brckovljana.

podravski.hr

Nedavno obnovljena Ulica hrvatske državnosti u Koprivnici, koju gradska vlast voli nazivati „pametnom ulicom“, bila se pretvorila u pravu rijeku kojom je bilo gotovo nemoguće proći ako nemate amfibiju, piše podravski.hr.

Nevrijeme i u Zagrebu i Zagorju

U Zagrebu je tijekom poslijepodneva također počelo grmljavinsko nevrijeme, a u nekim dijelovima grada pala je tuča.

Jaka tuča praćena kišom poharala je danas popodne i područje Donje Stubice, javlja Zagorje.com.

U jednom trenutku počela je jaka kiša, a uz nju je počela padati i tuča. - Lupalo je i tuklo, a odjednom je postalo sve bijelo. Ovo ne pamtimo - rekli su Donjostubičanci ističući kako je na nekoliko minuta izgledalo kao da će, kažu, biti smak svijeta.



Prema dojavama čitatelja slaba tuča padala je i na području Bedekovčine, dok je kiša i jak vjetar zahvatio područje Lobora i Zlatara no bez većih posljedica.

Meteoalarm je ranije tijekom dana izdao upozorenje za Hrvatsku. Na snazi je žuto upozorenje za središnju i sjevernu Hrvatsku te za Dalmaciju zbog opasnosti od jakih pljuskova s grmljavinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:41