OBITELJ U STRAHU

VELIKA POTRAGA U ZAGREBU U Savi nestala žena, angažirane sve hitne službe, ali zasad je nisu uspjeli pronaći. Akcija se nastavlja u ponedjeljak...

Zagreb, 280814.Rijeka Sava.Policajci i djelatnici HGSS-a i dalje pretrazuju dno rijeke Save kako bi pronasli automobil koji je upao u rijeku.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

U Zagrebu je u nedjelju pokrenuta potraga za ženskom osobom koja je nestala u rijeci Savi, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama u poslijepodnevnim satima.

Ured je za potragu stavio u funkciju sonar i operatera iz Hrvatskog restauratorskog zavoda, Odjela za podvodnu arheologiju koji pretražuje Savu nizvodno od Mosta mladosti, a na terenu su i djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Hrvatska gorska služba spašavanja s čamcem i tri spasioca te Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba s čamcem i tri vatrogasca.

Akcija je pokrenuta na zahtjev Županijskog centra 112, a u večernjim je satima privremeno obustavljena. Njezin je nastavak najavljen za ponedjeljak nakon koordinacijskog sastanka i analize.

Kako doznajemo, traga se za starijom gospođom čiji je nestanak prijavila obitelj, koja živi u blizini savskog nasipa. Zasad nije potvrđeno da je gospođa doista završila u rijeci, ali indicije su u tom smjeru očito snažne jer bez njih potraga u ovolikom opsegu ne bi bila pokrenuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:33