STRAŠNA NESREĆA

VELIKA TRAGEDIJA U RIJECI Nadarena mlada umjetnica poginula u sudaru s kamionom

Iva Mitrović (25), mlada studentica kiparstva pred magisterijem na riječkoj Akademiji likovnih umjetnosti , bila je aktivna u riječkim umjetničkim krugovima
 Hanza media, Privatni album

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu rano ujutro, oko 5.45 sati, na Tibljaškoj cesti koja vodi od riječkog naselja Škurinje prema Viškovu, nedaleko od kućnog broja 38, smrtno je stradala 25-godišnja Riječanka Iva Mitrović.

Snažan prasak

Kako su istražitelji utvrdili očevidom, nesretna Iva Mitrović upravljala je automobilom marke Fiat Uno riječkih oznaka iz smjera Škurinja prema Tibljašima te u dugačkom lijevom zavoju, iz neutvrđenih razloga, izgubila kontrolu nad vozilom koje se zanijelo udesno. Udarila je u rubnjak i pokušala se vratiti na svoj kolnički trak, no automobil je prešao na suprotnu stranu. Tada se prednjim lijevim dijelom vozila sudarila s prednjim lijevim dijelom kamiona Mercedes Benz varaždinskih registarskih oznaka koji je nadolazio iz suprotnog smjera, od Viškova. Pripadnici interventnih službi ubrzo su stigli na mjesto nesreće, no Hitna medicinska pomoć nije mogla spasiti unesrećenu djevojku. Uslijed snažnog sraza, u kojemu je automobil gotovo u potpunosti uništen, poginula je na mjestu od višestrukih ozljeda.

Susjedi koji žive u blizini mjesta kažu da ih je probudio snažan prasak. Mnogi ističu da se upravo na tom dijelu ceste nesreće prečesto događaju. Policajci su očevidom utvrdili okolnosti događaja, a promet je na toj dionici bio u prekidu sve do 8.40 sati. Vozač kamiona, 34-godišnji hrvatski državljanin, nije ozlijeđen, no pružena mu je liječnička pomoć i zbog snažnog šoka koji je pretrpio primio je injekciju za smirenje.

Radila za džeparac

Iva Mitrović bila je studentica kiparstva na riječkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a prijatelji i kolege pamte je kao vrijednu i nadarenu mladu umjetnicu i divnu osobu.

Bila je vrlo aktivna u riječkim umjetničkim krugovima i omiljena u društvu. Kao studentica pred magisterijem, zarađivala je za džeparac konobarenjem, a poznanici kažu da joj ni jedan posao nije bio težak. Pretpostavlja se da je do nesreće došlo kad je, vraćajući se s posla, na trenutak zaklopila oči i izgubila kontrolu nad vozilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:42