NENAD FLAJHAR

VELIKA TUGA NAKON TRAGIČNE SMRTI ZAGREPČANINA POZNATOG IZ SERIJE 'NE DAJ SE, FLOKI' Prijatelj se kroz suze prisjetio kvartovske legende

 Privatni album

U padu s tri metra visine u zagrebačkom naselju Špansko u nedjelju poslijepodne život je izgubio 44-godišnji Nenad Flajhar zvani Picek, poznat mnogim građanima po ulozi u domaćoj kultnoj seriji "Ne daj se, Floki". Tragedija se dogodila u Ulici Milana Rešetara oko 16 sati, a očevid zagrebačke policije pokazao je da je riječ o nesretnom slučaju.

Naime, policija je utvrdila da je Flajhar kroz prozor stana zgrade izašao na krov poslovnog prostora odakle je, najvjerojatnije zbog gubitka ravnoteže, pao na betonski nogostup te na mjestu ostao mrtav.

Njegovo beživotno tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije, a mnoge stanovnike Španskog, pogotovo njegove prijatelje, itekako je ražalostila tužna vijest o njihovu susjedu kojeg je prije 35 godina proslavila uloga malog plavog dječačića u domaćoj televizijskoj seriji.

- Otkad su ove posebne mjere zbog korone, Neno se često znao osamiti i otići na taj krov. Fućnuo bi ako bi nekoga od nas vidio u prolazu sa psima. Ne mogu vjerovati da ga više nema - rekao je za Jutarnji jedan od susjeda preminulog muškarca.

Jedan od prijatelja preminulog, pak, ne skriva suze i prisjeća se davne 1985. godine kada su osobe iz produkcije po kvartu tražile djecu za seriju.

- Ta serija ga je proslavila u kvartu. Mislim da nije imao drugih glumačkih angažmana. Jedan dan su došli neki ljudi iz produkcije i četiri dečkića iz naše zgrade uzeli za seriju. Neno je bio onaj najmanji ćelavi. Ma, najsimpatičniji. Takav je bio uvijek. Zbog svog pozitivnog duha i dobrog karaktera bio je kvartovska legenda. I bio je posvuda. Ništa nije moglo proći bez njega u naselju. I onda se dogodi ovakva tragedija. Svi smo pod šokom. Taj krov s kojeg je pao je zapravo zimska terasa poslovnog prostora iznad kojeg je lođa njegova stana. Tamo smo k'o klinci znali trčati, skakati dolje, a Picek je, kad je znao zaboraviti ključ, preko te terase često ulazio u stan pa mu taj krov nije bio nepoznanica. Kao klinci svi smo padali s tog krova, a ovo je očito bio splet nesretnih okolnosti - ispričao nam je Saša B., prijatelj i susjed preminulog.

Dodao je da je Flajhar na svoju glumačku ulogu u "Ne daj se, Floki" kao dijete bio vrlo ponosan, no kako je vrijeme odmicalo, sve mu je to bilo manje bitno.

- Poslije mu mi nismo dali da zaboravi Flokija jer je to bila velika stvar kod nas u kvartu, u ulici. Dečki su za glumu dobili i bicikle. I bili su glavne face. Falit će nam - zaključio je Saša B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:46