HOROR

VELIKA TUGA U OSIJEKU NAKON TRAGIČNE SMRTI MLADIĆA 'Šetao je svog Garija i bacio mu lopticu, a kad je vidio da se guši, skočio je za njim u rijeku...'

Radomir je skočio u rijeku da bi spasio svog psa mješanca koji se utapao.
Mrtvo tijelo Radomira Petrovića (27) pronađeno je u ponedjeljak stotinjak metara od mjesta gdje je u petak navečer skočio u Dravu u Osijeku, za svojim psom mješancem Garijem koji se utapao
 Facebook

Mrtvo tijelo Radomira Petrovića (27) pronađeno je u ponedjeljak nešto prije 12 sati, samo stotinjak metara od mjesta gdje je u petak navečer skočio u Dravu u Osijeku, za svojim psom mješancem Garijem koji se utapao. Radomirovo tijelo pronađeno je nedaleko od motonautičkog kluba 'Neptun', a lešina njegova psa Garija isplivala je u nedjelju oko 17 sati kod katakombi.

Radomirova sestra Dragana Petrović za Glas Slavonije kroz suze je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima ispričala mogući scenarij, u trenucima kad je još imala nadu da će njezinog brata pronaći živog.

- Radomir je navodno bacio psu lopticu, a pas se počeo gušiti pa je brat uskočio u Dravu za njim. Posljednje su viđeni kod katamarana, kad se ide šetnicom prema konjičkom, preko puta ZOO vrta u Osijeku. Jedna žena ih je vidjela i pozvala policiju - ispričala je tada.

Nažalost, prava potraga za Radomirom nije mogla biti odmah pokrenuta jer na mjestu gdje je posljednji puta viđen bilo je nemoguće roniti.

Kako Glas Slavonije doznaje iz Policijske uprave osječko-baranjske, ženska osoba nazvala je policiju u petak u 19.15 sati da je mlađa muška osoba šetala psa uz obalu Drave te da je mladić bacio lopticu između dva stara šlepa, u produžetku Strme ulice i u jednom trenutku ispod površine vode nestali su i pas i mladić.

- Na mjesto događaja izašao je pripadnik Specijalne jedinice policije Osijek i, s obzirom na to da je već pao mrak, odlučeno je da će potraga biti pokrenuta u subotu u jutarnjim satima. Međutim, zbog jakih struja i nakupljenog otpada koji se nalazio ispod plovila i oko njih nisu mogli pretražiti dno Drave na tom području zbog ugrožavanja sigurnosti ronilaca - kaže Vesna Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Pozvano je i policijsko plovilo iz Dalja koje iz istih razloga zbog kojih ronioci nisu mogli pretražiti rijeku nije moglo odvući stare šlepove.

Radomirova majka prijavila je policiji u subotu poslijepodne da joj se sin nije vratio iz šetnje sa psom, a policija joj je predala papuče, povodac za psa, cigarete i upaljač koji su pronađeni na obali.

Kako Glas Slavonije doznaje od očevidaca, osobe, najvjerojatnije djelatnici “Vodogradnje”, otišli su na šlepove nakon nestanka 27-godišnjaka i otkačili zaglavljeno granje ispod plovila.

Radomir se vratio iz Irske gdje je radio tri godine, ovo ljeto htio je odmoriti se

Kako priča Dragana, njezin brat pronašao je Garija kao štene i udomio ga. Volio je s njim šetati osječkom Promenadom. Radomir je bio nekoliko dana u kući svoje majke uz Dravu, a inače obitelj živi u Tenji. Vratio se prije dva mjeseca iz Irske gdje je radio tri godine. Htio se odmoriti i ljeto provesti u Slavoniji, a onda ponovo potražiti posao.

Dragana je apel za pomoć u potrazi za bratom objavila i na Facebooku nadajući se dobrim vijestima, no nažalost nije ih dobila. Članovi obitelji i sami su obilazili obalu Drave, od mjesta nestanka Radomira i Garija, sve do Dalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:43