NIJE MU PRVI PUT

Veliki arsenal ilegalnog oružja pronašli kod osnivača riječkog HDZ-a

 Danijel Soldo/CROPIX

RIJEKA - Davorin Prgić (59), jedan od osnivača riječkog HDZ-a, završio je u istražnom centru Županijskog suda zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te mu je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Pored njega kazneno su prijavljeni Riječanin F.K. (36) te D. F. (33) iz okolice Matulja, kojima ide prijava redovnim putem pa neće za sada završiti u pritvoru. Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su osumnjičenici neovlašteno nabavljali, posjedovali i razmjenjivali vatreno oružje i eksploziv.

Pronašli su i oduzeli više komada pješačkih mina, eksploziva različitih vrsta, upaljača, sporogorećeg štapina, detonatorskih kapisli, automatskih pušaka, kao i strojnice, puškomitraljez, streljivo, pištolje prigušivače.

Prgić se i lani našao u sličnom slučaju, kada je u njegovom obiteljskom domu u Risiki na otoku Krku pronađena velika količina oružja i streljiva te eksplozivnih tvari, a u stanu u Rijeci preko jedanaest tisuća komada streljiva i više od šest kilograma baruta. Prgić se na suđenju branio da je 1989. i 1990. godine bio pokretač riječkog HDZ-a te da je bio zadužen za organizaciju ljudstva i nabavku oružja u Primorju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:54