EKSTRADICIJA

VELIKI OBRAT U SLUČAJU HLADNOKRVNOG SRPSKOG EGZEKUTORA KOJI JE UNAJMIO STAN PREKO PUTA SOA-e Iznenada promijenio priču: 'Izručite me Srbiji!'

Policijsko vozilo kojim su Veskovića pod pratnjom iz Heinzelove prevozili na pretragu stana ispred zgrade MUP-a se zabilo u terenac njegova odvjetnika Tihomira Mišića. Na sreću, u nesreći nitko nije teško ozlijeđen
 Marin Dešković

Darko Vesković (38), bjegunac kojega Srbija traži zbog optužbi da je bio izvršitelj jedne likvidacije u Beogradu, a kojega je početkom travnja policija uhitila u iznajmljenome stanu na zagrebačkom Vrbiku, više se ne protivi izručenju Srbiji.

Veskoviću je nakon uhićenja ispred zgrade u kojoj je tajno živio sa svojom suprugom i troje djece, bio određen ekstradicijski pritvor radi izručenja Srbiji, no na očitovanju o izručenju, Vesković se bio protivio izručenju. Prošloga tjedna je, pak, odlučio promijeniti svoju odluku te je podneskom obavijestio zagrebački Županijski sud kako ipak želi biti izručen u Beograd, gdje ga traže zbog likvidacije Blaža Đurovića (39), navodnoga suradnika vođe zloglasnoga zemunskog klana.

Đurović je ubijen 10. ožujka ove godine na beogradskom Dušanovcu, ispred kuće, a ubojice su u njega ispalile više desetaka hitaca iz automatskog oružja te su pobjegli BMW-om X5 koji su zapalili nakon ubojstva. Međutim, nedugo nakon ubojstva, srbijanska policija je za ubojstvo osumnjičila Veskovića i još jednoga muškarca, no Veskoviću se bio izgubio svaki trag sve dok nije uhićen u Zagrebu dva tjedna kasnije. Policija je naknadno rekonstruirala da je u Hrvatsku ušao kao ilegalac. Veskovićeva odluka trebala bi značajno ubrzati postupak izručenja, a kod takvoga skraćenoga postupka, odluku ne treba donositi ministar pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:50