DRAMA

VELIKI POŽAR NA PLITVICAMA Planula 'etno kuća', ozlijeđena dva vatrogasca: 'Jedan je dehidrirao i onesvijestio se, situacija je bila jako ozbiljna'

 
 Facebook / Vatrogasci - oni su naši heroji

Nakon što je izbio požar u sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima, dva su vatrogasca ozlijeđena pri gašenju, javlja 24 sata. Obojica su prevezena u bolnicu u Karlovcu i sada su dobro, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

- Požar je bio zaista velik i kolege su dehidrirale. Jedan od njih je napravio štit od stolova prema vatri kako bi smanjio temperaturu koja dopire do njega. Gasio je požar iz čučećeg položaja. U jednom trenutku je uslijed udisanja dima i dehidracije izgubio svijest i pao na leđa. Situacija je bila vrlo ozbiljna jer je postojala opasnost da se požar munjevito raširi jer se radi o kompleksu drvenih kuća, rekao je Ostović za 24 sata.

"Ozlijeđena su dvojica vatrogasca iz Profesionalne vatrogasne postrojbe gospodarstvo Plitivička jezera. Jedan vatrogasac je 1983. godište i odmah pušten iz bolnice, a drugi, 1979. godište, koji je navodno pao i ima bolove u leđima zadržan je u bolnici", izjavila je Hini u subotu navečer glasnogovornica Policijske uprave (PU) ličko-senjske Maja Brozičević

U kući su u trenutku izbijanja požara bili strani gosti, no oni nisu ozlijeđeni. Vatrogasci su morali brzo intervenirati kako se požar ne bi proširio na drugu kuću, a gašenje im je otežavala činjenica da u tom drvenom kompleksu nema hidranta. Vatrogasci su zato u pomoć pozvali i kolege iz obližnjih vatrogasnih društava. Na terenu je bio 41 vatrogasac sa 17 vatrogasnih vozila.

- Ispumpali smo svu vodu iz bazena za goste, koristili smo i onu iz šterni, ali to nije bilo dovoljno. Morali smo cisternama otići do jezera Kozjak na samim Plitvicama i pumpama usisati jezersku vodu, dodao je Ostović za 24 sata.

Uzrok izbijanja ovog požara još nije poznat, no postoji mogućnost da se to dogodilo zbog udara groma. Glasnogovornica Brozičević rekla je kako je riječ o drvenoj kući 20 puta deset metara. Požar je ugašen, a policija će u nedjelju ujutro obaviti očevid kako bi utvrdila uzroke požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2020 11:06