ISTRAŽITELJI OTKRILI

Veliki požar u karlovačkom pogonu za proizvodnju svijeća uzrokovao neispravan grijač na kotlu za topljenje parafina

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 14.07.2012. u 09:37

Robert Fajt / CROPIX

Prema prvim procjenama šteta je nekoliko milijuna kuna. Preko noći 17 Karlovčana ostalo je bez posla

KARLOVAC - Neispravan grijač na kotlu za topljenje parafina uzrokovao je požar na hali obrta za proizvodnju svijeća i lampiona RIPS Salopek iz Karlovca - utvrdili su to strčnjaci Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić, a javnosti priopćili djelatnici PU karlovačke.

FOTO Veliki požar u tvornici svijeća: Gradom se širio gusti dim, te smrad plastike i voska. Šteta je ogromna!

Stvarna materijalna šteta bit će poznata tek kada je vlasnik procijeni i dostavi odštetni zahtjev. Prema prvim procjenama može se govoriti da je u halama u kojima su se proizvodile svijeće i lampioni i te proizvode skladištilo za veleprodaju “izgorjelo” nekoliko milijuna kuna. Preko noći 17 Karlovčana ostalo je bez posla.

Podsjetimo, vatra je izbila u četvrtak oko 23 sata, prva vatrogasna ekipa na požarište je stigla za samo četiri minute, dva sata kasnije požar su držali po kontrolom, a ugasili ga tek u jutarnjim satima. Samo zahvaljujući njihovoj brzoj i učinkovitoj reakciji, spašena je radionica Šumarske škole, naslonjena na zgradu RIPS-a. Vatrogasci kažu da je ovo jedan od najvećih požara koji su gasili na karlovačkom području u posljednjih nekoliko godina.

Izdvajamo