KRŠ I LOM U DALMACIJI

VIDEO, FOTO: 'JEDAN OD AUTOBUSA BIO JE NA RUBU PROVALIJE' Objavljeni novi podaci o teškoj nesreći kod Klisa, tragedija je mogla biti i veća...

 Duje Klarić / CROPIX

Broj osoba ozlijeđenih u prometnoj nesreći u kojoj su u ponedjeljak ujutro na staroj Kliškoj cesti sudjelovala dva autobusa i osobni automobil, pri čemu je jedna žena poginula, povećao se na 14, a riječ je uglavnom o lakšim ozljedama, doznaje se u bolnici. Ozlijeđene osobe nalaze se izvan životne opasnosti, a na mjestu nesreće je smrtno stradala vozačica osobnog automobila, rođena 1963. godine.

Veća nesreća izbjegnuta je jer je jedan od autobusa bio na rubu provalije, rekao je za HTV dr. Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

- Nema životno ugroženih i sve je na sreću dobro prošlo, osim ženske osobe koja je nažalost smrtno stradala na mjestu događaja. Mi smo djelovali s više timova, odmah smo primijetili da nema teže ozlijeđenih, a prijetila je opasnost velikog incidenta jer je jedan od autobusa bio na rubu provalije. To bi bili veliki razmjeri povreda i tko zna što bi se dogodilo, rekao je.

Ozlijeđene osobe, njih 14, svi su stariji od 18 godina. Kod jedne osobe se sumnja na prijelom, neki imaju trzajne ozljede vrata, neki su dobili udarac u prsni koš, udarac u glavu i slično. No nije za očekivati da bi neke od tih osoba završile s ozbiljnim posljedicama, kazao je Sušić.

Šest osoba koje su prevezene u splitski KBC djelatnici su HV-a. Iz službe za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske poslali su priopćenje medijima u kojem navode kako su se pripadnici Hrvatske vojske nalazili u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split.

Nesreća se naime dogodila u ponedjeljak u 7,37 sati na staroj Kliškoj cesti kad je osobni automobil udario u autobus Makarskog prometa, nakon čega je drugi autobus, pokušavajući izbjeći sudar, udario u ogradu uz cestu.

O nesreći je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo. U tijeku je očevid, a stara Kliška cesta ponovno je otvorena za promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:31