NOVI ZAGREB

VIDEO, FOTO: KRŠ I LOM NA FREKVENTNOM ZAGREBAČKOM KRIŽANJU U teškoj prometnoj nesreći dvoje ozlijeđenih, policijski kombi prošao kroz crveno?

Zagreb, 030219.
Sudar osobnog automobila i policijskog kombija na krizanju Ulice Savezne Republike Njemacke i Avenije Dubrovnik pri cemu je policijski kombi zavrsio na boku.
Na fotografiji: ocevid.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

 

U sudaru Audija i policijskog kombija na raskrižju Avenije Dubrovnik i SR Njemačke u Novom Zagrebu u nedjelju oko 17 sati, dvije osobe su ozlijeđene i pričinjena je materijalna šteta.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, policijska "marica" je s upaljenim sirenama i pod rotirkama u sporno raskrižje navodno ušla na crveno svjetlo na semaforu vozeći se pritom desnom prometnom trakom u smjeru Bundeka. U takvim slučajevima svi sudionici prometa su dužni stati odnosno propustiti policijsko vozilo, no sudeći prema svemu vozač Audija ih ili nije čuo odnosno uočio ili ih je ignorirao misleći da će biti brži.

Video snimio: Marko Todorov / Hanza Media

Na kraju je došlo do sudara kojom prilikom je Audi udario u desna vrata policijskog kombija koji se od siline naleta prevrnuo na bok. U Audiju su se otvorili zračni jastuci, a vozač i suputnik su kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu. Koja je težina ozlijeda još uvijek nije poznato, a policija na mjestu nesreće provodi očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće. Ujedno, pomoći će i snimke nadzornih kamera postavljene na raskrižju.

I dok neki očevici kažu kako je vozač terenca hvatao zadnje sekunde žutog svjetla na semaforu, drugi, pak, tvrde kako je u raskrižje ušao na zeleno a da je policija projurila kroz crveno žureći na intervenciju.

- Otkad je skraćena tramvajska trasa kroz Novi Zagreb zbog radova na rotoru, semafori su drukčije namješteni pa je gotovo nemoguće uhvatiti sva zelena svjetla. A vozila koja dolaze po SR Njemačke iz smjera aerodroma, u raskrižje ulijeću kao divljaci misleći da time ne ugrožavaju ostale sudionike u prometu – kaže nam jedan stanar koji sa svog prozora svakodnevno gleda dramatične scene na tom raskrižju.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo