DRAMA U PREČKOM

VIDEO, FOTO: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA UNUTRAŠNJOST ZGRADE U KOJOJ JE NOĆAS DOŠLO DO EKSPLOZIJE 'Kao da su tri munje udarile, tako je jako bilo!'

 
Stubište zgrade u Prečkom u kojoj se dogodila eksplozija
 Čitatelj Jutarnjeg

U tijeku je istraga o eksploziji koja se noćas dogodila u zagrebačkom naselju Prečko, u ulici Josipa Slavenskog 12.

Odjeknulo je na osmom katu zgrade, a zbog eksplozije je narušena statika na stubišnoj kontrukciji same zgrade. Osim toga, oštećenja su nastala i na svim stanovima i zajedničkim prostorijama na 8. i 9. katu.

Oštećen je i dio 7. kata, zajedno s oknom dizala. Jedna je osoba, inače invalid, evakuirana s jednog od tih viših katova. Vatrogasci su ju iznijeli iz stana i spustili uz pomoć nosila i ljestava uz osiguranje užetom. Za nju su se odmah pobrinuli djelatnici Hitne pomoći.

Čitatelj Jutarnjeg

- Kad je roknulo izletila sam iz kreveta. Nisam odmah znala jel sanjam ili šta. Vrata stana su bila otvorena, štok izbijen. Kao da su tri munje udarile, tako je jako bilo. Provirila sam na stubište. Bila je zaglušujuća tišina potom. I onda se čula panika. Susjedi su istrčali iz svojih stanova. Nisam se ni snašla od šoka, a policija i vatrogasci već su nam bili u zgradi.

Čitatelj Jutarnjeg

Odmah su sve ogradili. Spasili su jednu susjedu koja živi sama i koja je u invalidskim kolicima jer mislim da je njezin stan od eksplozije najviše nastradao, a ona je ozlijeđena - rekla je za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

Čitatelj Jutarnjeg

Po dolasku djelatnika protueksplozijskog odjela, čim je otklonjena sumnja da uzrok detonacije nije plin, ubrzo se na stubištu čulo, kaže susjeda: "pa to je TNT ..."

Čitatelj Jutarnjeg

- Navodno je uhićen jedan mladić iz našeg stubišta. Susjed me baš pitao: 'Kaj ga ne znaš? Pa to je onaj jedan niži, nabildani.'

Čitatelj Jutarnjeg

Nažalost susjede ne poznajem po imenu već samo iz viđenja, a znam da se na osmom katu spominju neki narkomani u stanu koje su stanari uočili - zaključuje susjeda.

Čitatelj Jutarnjeg

S obzirom na to da se ne radi o eksploziji plina, već najvjerojatnije o eksplozivnoj napravi, na mjesto događaja stigli su i djelatnici Elektre koji su isključili struju u strojarnici te su jedna vrata nasilno otvorena.

Čitatelj Jutarnjeg

Kako neslužbeno doznajemo, zbog ovog događaja policija je odmah u postaju privela jednog susjeda.

Čitatelj Jutarnjeg

Zbog eksplozije u Prečkom dvije osobe na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji

Dvije su osobe na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji, vezano za eksploziju rano jutros oko 3 sata u stambenoj zgradi u zagrebačkom naselju Prečko, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, izvijestila je u petak Policijska uprava zagrebačka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:57