VATRA OPET PRIJETI KUĆAMA

VIDEO, FOTO Vatrogasci o velikom požaru kod Splita: Prošli smo PRAVI PAKAO. Vatra se širila brzinom munje

Osim ovoga požara gotovo u isto vrijeme planula je vatra i u Dućama pokraj Omiša te u Muću

NOVO 12:22 >>>>>>>>>>>> Zbog požara, na području Gornje Rupotine, nedaleko od Klisa, u nekim mjestima nema struje jer su izgorjeli električni stupovi, a od devet sati i 54 minute zatvorena je stara lokalna cesta, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.

Policija je zbog potreba vatrogasaca, koji se od sinoć bore s vatrom, te djelatnika HEP-a morala zatvoriti dionicu stare lokalne ceste prema Klisu od križanja Ulice Ante Starčevića s Ulicom Grge Martića sve do Klis-Megdana.

Vatra je zahvatila više od 80 hektara mlade borove šume, niskog raslinja i maslinika, a na terenu je i dalje stotinjak vatrogasaca te tridesetak vozila.

Jutros oko osam sati u pomoć je krenuo i kanader, no zbog jake orkanske bure, nije mogao gasiti vatrenu buktinju te požar gase samo vatrogasci.

Požar je buknuo u nedjelju u 21,45 sati, a u jednom trenutku zaprijetio je i obližnjim kućama koje su vatrogasci obranili pa nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

U razgovoru s kliškim vatrogascima doznaje se da su sinoć "prošli pravi pakao jer se uz orkansku buru vatra širila brzinom munje". Pri gašenju vatre jedan je vatrogasac, kako se doznaje, lakše ozlijedio oko, ali se nakon intervencije vratio na teren.

Tijekom popodneva na teren će se pokušati vratiti kanader.

12:03 Gori opet oko Klisa iznad Solina i Splita, a vatra koju su vatrogasci ugasili oko kuća, ponovno se mjestimično aktivirala zbog olujno jake bure, koja mjestimice puše 100 do 120 kilometara na sat, rekao je Tomislav Vuka pomoćnik Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, a javlja Dnevnik.hr.

Najugroženiji su zaseoci Odžići i Radići, gdje je vatra došla i na samo nekoliko metara od samih kuća.

-----------------------------------------------------------------------------------

SPLIT - Od sinoć plamti požar na području Rupotina kod Klisa, a u kojem je od sinoć do jutros izgorjelo oko 80 hektara mlade borove šume i maslinika, doznaje se jutros od vatrogasaca.

Tijekom gašenja vatre jedan je vatrogasac ozlijeđen. Doznaje se da je riječ o ozljedama oka, no još se ne zna jesu li teže ili lakše ozljede.

Od sinoć u 21.45 sati, kada je dojavljen požar, na teren u Rupotine poslani su svi dobrovoljni vatrogasci s područja od Dugog Rata do Trogira s tridesetak vatrogasnih vozila.

Procjenjuje se da njih stotinjak gasi vatru koja se potpomognuta orkanskom burom brzo širi.

U jednom trenutku vatra je zaprijetila i obližnjim kućama, no vatrogasci su ih obranili, pa nije bilo potrebe za napuštanjem kuća lokalnog stanovništva.

Osim ovoga požara gotovo u isto vrijeme planula je vatra i u Dućama pokraj Omiša te u Muću.

U pomoć su pozvani kanaderi i ostale zračne snage, ali je upitno hoće li moći intervenirati zbog jakoga vjetra, javlja Slobodna Dalmacija.

Na Malom Pašmanu izbio požar, u kući izgorio stariji muškarac

Jutros oko 7 sati buknuo je požar na obiteljskoj kući u Malom Pašmanu. Na teren su odmah izašli pripadnici DVD-a Pašman, međutim nisu uspjeli spasiti starijeg muškarca koji je izgorio usljed plamena. U tijeku je očevid koji je provodi zadarska policija i nakon kojeg će se znati što je uzrok požara. (A.V.Š.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:04