NOVA TRAGEDIJA

VIDEO, FOTO: 'VOZIM VEĆ 45 GODINA, ALI OVAKAV ŠOK NIKAD NISAM DOŽIVIO!' Vatrogasce dočekao stravičan prizor nakon nove teške nesreće na Ipsilonu

 
 TV LOKI

Državljanin Srbije V. K. u dobi od 44 godine poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu oko 7.40 sati dogodila na Istarskom ipsilonu na dionici Lupoglav - Cerovlje. 44-godišnjak je upravljao Audijem Q2 beogradskih registarskih oznaka u smjeru Pule kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu prometnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka koji se kretao prema tunelu Učka. Nakon sudara s Tamićem, Audi se zabio frontalno i u Peugeot 301 bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao iza kamiona, da bi se potom prevrnuo na bok. Od siline udara vozač Audija je preminuo na mjestu nesreće, a u vozilu je bio sam.

- Zasad vam mogu reći da su se sudarila tri vozila, dva osobna i jedan teretni. Jedna je osoba preminula dok su tri ozlijeđene. Okolnosti nesreće se utvrđuju, rekao je Glasu Istre Ivica Erjavec, policijski službenik iz Službe sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave istarske.

Slično govori i Tee Balde iz Bina Istre koja je ujutro mogla samo potvrditi sudar tri vozila i jednu osobu koja je od posljedica nesreće preminula: - U ovom trenutku još uvijek nije poznato da li je uzrok prometne nezgode brzina ili opasno pretjecanje, rekla je Balde.

Na mjestu nesreće stravičan prizor. Iz uništenog Audija izletio je motor, i to na uzvisini uz cestu. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi došli do unesrećenog. U automobilu smo primijetili i jednu dječju sjedalicu te nekoliko igračaka, međutim vozač Audija bio je sam u vozilu.

Vučna služba najprije je odvezla razbijeni Peugeot 301 bosanskohercegovačkih oznaka, a potom je velika autodizalica krenula s uklanjanjem kamiona TAM, kojim se od siline udara tovarni dio odvojio od šasije.

Obzirom da je danas glavni udarni turistički vikend na Ipsilonu se u kratkom roku stvorila ogromna kolona vozila, budući da je zbog nesreće prekinut promet iz Pazina prema tunelu Učka, kao i iz smjera Rijeke prema Pazinu. Kolona je sezala od petlje Ivoli do petlje Cerovlje, a mnogi su se turisti, koji su se našli u koloni prema Rijeci, odlučili okrenuti vozilom prema Puli i tražiti alternativne pravce.

Kako je prenio HRT, vozač Peugeota 301 bosanskohercegovačkih oznaka izjavio je da je Audi odjednom skrenuo na lijevu stranu, udario u kamion i odbio se na njegov automobil: - Bio je to veliki šok, prvi put sam ovo doživio nakon 45 godina mog vozačkog staža, rekao je za HRT potreseni vozač Peugeota.

- Što da vam kažem, to je bila sekunda. Audi se kretao iz smjera Rijeke prema Puli i u jednom trenutku je prešao na moju stranu. Pokušao sam se maknuti u stranu koliko sam mogao ali sudar je bio neizbježan. Bio sam bespomoćan. Udario je u moju lijevu stranu i nažalost završilo je kako je završilo. Hitna pomoć je došla u samo nekoliko minuta i sad sam u bolnici u Rijeci. Imam ozljede glave. Za sad je sve dobro i svaka čast liječnicima i bolničkom osoblju, imam samo riječi pohvale, rekao je Glasu Istre još vidno potresen Vid Cafuk, vozač kamiona TAM u kojeg je udario Audi.

Iako na dionici gdje se dogodila nesreća ima dosta zavoja, sudar se dogodio na ravnom dijelu ceste. Nakon završetka očevida od 12:50 sati normaliziran je promet na Istarskom ipsilonu između čvorova Lupoglav i Cerovlje u oba smjera.

TV LOKI

TV LOKI

TV LOKI

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:39