I VATROGASCI OZLIJEĐENI

VIDEO: ISPOVIJEST HRABROG VATROGASCA KOJI JE SKOČIO U MORE 'Bilo je jako teško, jugo nas je bacalo na sve strane, a nemaš se za što uhvatiti...'

 
 Novi list sreenshots

Tradicionalno novogodišnje kupanje u moru, koje se organizira točno u podne na plaži ispod hotela Jadran na Pećinama, danas je rezultiralo tragedijom u kojoj su dva Riječanina izgubila život.

Ukupno petnaestak sudionika okupilo se na plaži, iako su vremenski uvjeti u Rijeci bili izuzetno loši - padala je kiša i puhalo snažno jugo. Iako su se kupači dogovorili da neće plivati, već će se samo skinuti i formirati krug, i to je za dvojicu sudionika bilo previše.

Tragedija se dogodila desetak minuta nakon podneva. Jedan se muškarac utopio odmah, a drugog su odnijeli valovi te su ga iz mora izvukli vatrogasci.

VIDEO: Silvano Ježina / Novi list

Na samoj plaži, Hitna pomoć pokušala ga je reanimirati, ali na žalost, bez uspjeha. Policijska uprava primorsko-goranska izvjestila je samo da su iz mora izvučene dvije mrtve osobe te da je očevid u tijeku.

Dino Škamo, voditelj smjene javne vatrogasne postaje Vežica, za Novi list je kazao da su uvjeti za spašavanje na Pećinama bili iznimno teški:

- Bila je to kaotična situacija, jedna tradicija se pretvorila u tragediju. Dobili smo dojavu da se dvije osobe utapaju, međutim kada sam stigao zatekao sam hrpu ljudi na plaži i u vodi, a vidio sam i čovjeka kako pluta u moru. Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane. Jugo je pokazalo svu svoju ćud, bilo je teško jer se nismo imali za što uhvatit - kazao je Škamo.

Novi list saznaje da je u spašavanju sudjelovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne postaje Vežica, a u akciji su ozlijeđena i dva vatrogasca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:26