TRAGEDIJA KOD VRBOVCA

VIDEO Još uvijek se ne zna točan uzrok pada aviona, čeka se DNA analiza tijela poginulih pilota

Pretpostavlja se da je riječ o bivšim vojnim pilotima, 60-godišnjem Vladimiru B., koji je i vlasnik letjelice, te 50-godišnjem Marinku L.
Zagreb, 160611.U Vrboveckoj Dubravi, Zvekovec, iz zasad neutvrdjenog razloga prilikom probnog leta pala je i eksplodirala ultra laka letjelica u kojoj su se nalazile dvije osobe koje su na mjestu smrtno stradale. U tijeku je policijski ocevid.Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Đurđević / CROPIX

Još uvijek nije poznat uzrok pada ultralake letjelice kod Vrbovca, te se čeka DNA analiza da bi se potvrdio identitet poginulih, izvijestila je zagrebačka policija.

Sumnja se da se radi o dvojici bivših vojnih pilota, 60-godišnjem Vladimiru B., koji je i vlasnik letjelice, te 50-godišnjem Marinku L., članovima tamošnjeg eurokluba.

Podsjetimo, sinoć oko 20.10 sati ultralaka letjelica marke Rans srušila se i zapalila, pri čemu su dvije osobe potpuno izgorjele.

Kako se doznaje, dvojici avijatičara pokušao je pomoći 52-godišnjak, ali ih nije mogao izvući iz buktinje. Pritom je lakše ozlijeđen, a pomoć mu je pružena u KB Dubrava.

Prema dostupnim informacijama, letjelica je nekoliko puta rulanjem prešla uzletno-sletnu stazu, a ubrzo nakon polijetanja došlo je do okretanja i naglog poniranja prema zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:21