SMRT NA PRUZI

VIDEO: Krenuo na posao i podletio pod putnički vlak, auto je odletio više desetaka metara: 'Mlad i jako vrijedan čovjek, otac dvoje školaraca...'

 
 screenshot SB Plus, privatni album

Zoran Tomakić (41) iz Donjih Andrijevaca smrtno je stradao u ponedjeljak ujutro oko 6.10 sati nakon što je svojom Opel Astrom podletio pod brzi putnički vlak koji je prometovao na relaciji Vinkovci - Osijek.

Vozač je od udarca ispao iz auta i završio na travnjaku u dvorištu kuće koja se nalazi pokraj pruge. Probio je i žičanu ogradu dvorišta, a auto je odbačen nekoliko desetaka metara, završivši na krovu. Dogodilo se to nedaleko same željezničke postaje u Donjim Andrijevcima na pružnom prijelazu koji nema brklje, nego je obilježen Andrijinim križem i svjetlosno-zvučnom signalizacijom.

- Čula sam kako vlak trubi, a vrlo brzo nakon toga i strašan udarac. Jako mi je žao tog mladog čovjeka koji je bio iznimno vrijedan - kazala je Iva Tipurić, mještanka Donjih Andrijevaca koja živi nedaleko samoga mjesta nesreće.

- Roditelji stradalog žive nedaleko od njega, a i mjesto nesreće je blizu njihove kuće. Policija majci nije dozvolila da priđe blizu vozilu, i odjednom se samo srušila i Hitna pomoć ju je odvezla - rekla nam je mještanka Marija Kvesić.

Očevidom je utvrđeno kako je “do nesreće došlo zato što se 41-godišnji vozač nije zaustavio pred prijelazom ceste preko željezničke pruge između Radničke ceste i Trnavačke ulice, već je autom ušao na prijelaz i tom prilikom je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u lijevi bočni dio osobnog automobila”.

Tomakić je bio zaposlen u jednoj građevinskoj tvrtki i gotovo sigurno je išao na posao krenuvši nekoliko minuta ranije iz svog obiteljskog doma u Radničkom naselju. Susjedi za njega imaju samo riječi hvale.

- Stvarno je bio vrijedan čovjek, koji je gledao kako priuštiti svojoj obitelji pristojan život. Velika je tragedija kada bilo tko pogine na ovakav način, a pogotovo kada se to dogodi ovako mladoj osobi. Užasno - rekao nam je jedan susjed poginulog Tomakića, iza kojeg su ostali sin u dobi od 17 i kćer od 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:16