POLICIJA IM POKVARILA PLANOVE

VIDEO: KRIJUMČARI MIGRANATA UHVAĆENI KOD ZAGREBAČKE IKEE Belgijci kroz Hrvatsku švercali četvero Egipćana, evo što ih je odalo

 
 MUP

Dvojica 43-godišnjih državljana iz Belgije završila su u remetinečkom pritvoru nakon što su uhvaćeni na A3 kod naplatne postaje Zagreb-istok na prometnom čvoru Rugvica u krijumčarenju četvero Egipćana.

Policajci Ravnateljstva policije su im pokvarili planove u nedjelju oko 11.15 sati kada su zaustavili njihov VW Transporter belgijskih nacionalnih oznaka. Prilikom pregleda vozila, policajci su uočili između stražnjih sjedala i teretnog prostora prozor na kojem su s unutrašnje strane bili vidljivi tragovi kondenzacije. Ubrzo su otkrili da je u tom dodatnom prostoru između putničkog i teretnog prostora veličine 60 x 40 cm, a koji je bio ručno pregrađen sa silikoniziranim oplatama, bilo četvero ilegalaca iz Egipta, a koji su bili bez dokumenata.

- Sumnja se da su osumnjičenici u Belgiji preuzeli teretni automobil, preinačen i improviziran za prijevoz osoba, te su došli u Zagreb i smjestili se u hotel. Nakon što su zaprimili rutu kretanja, sumnja se da su na autocesti A3 preuzeli četiri strana državljana, zatvorili ih u odvojeni preinačeni dio automobila, a zatim krenuli prema Sloveniji. Na taj način su, iz koristoljublja prevozili strane državljane i omogućili im da se protuzakonito kreću po Republici Hrvatskoj, a njihov daljnji prijevoz su spriječili zaustavili policijski i carinski službenici – rekli su iz PU zagrebačke čiji su djelatnici dvojicu krijumčara kazneno prijavili t predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:52