BRUTALNO PREMLAĆIVANJE

VIDEO: NEZAPAMĆENI INCIDENT NA EP-u Mladi boksač (18) uhićen nakon što je sucu slomio rebra!

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar doživotno je suspendiran
 Screenshot

ZAGREB - Zbog brutalnog premlaćivanja poljskog suca u ringu M.D. (50) na očigled publike u maloj sportskoj dvorani Doma sportova u večernjim satima ponedjeljka, zagrebačka policija stavila je lisice na ruke mladom 18-godišnjem sesvetskom boksaču Vidi Lončaru!

Mlada snaga tog sesvetskog kluba pokazala je neviđeni primitivizam nakon što mu nije sjela sučeva odluka da se meč u drugoj rundi prekine i proglasi pobjeda tehničkim nokautom na radost Lončarevog protivnika iz Litve Algirdasa Baniliusa.

Poljski sudac je u teškom stanju prevezen u KBC Sestara milosrdnica gdje mu je utvrđen višestruki prijelom rebara, a 18-godišnji boksač "kratkog fitilja" susrest će se s kaznenom prijavom za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Naime, sukob je krenuo čim je Vido uvidio da nema ništa od pobjede jer je sudac tri puta odbrojao i donio odluku za koju je smatrao da nije fer.

Umjesto da sportski prihvati poraz, odlučio se obračunati sa sucem. Nokautirao ga je u ringu te ga, nakon što je pao na tlo, nastavio dalje divljački udarati. Slamku spasa sucu su pružili redari, a potom i policija koji su raspamećenog 18-godišnjaka odvojili na stranu, a potom i odveli u policijsku postaju.

Sudeći prema svemu, Lončar težak 81 kilogram još nije ni 'zaplivao' u pravim borilačkim vodama, ali si je možda ovim potezom zapečatio karijeru.

No jedno je sigurno, nanio je veliku ljagu na vlastiti boksački klub kao i na samo prvenstvo, a zbog čega je zanijemilo 1500 ljudi u publici.

Lončar doživotno suspendiran i u pritvoru

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak navečer nakon poraza na Europskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede, doživotno je suspendiran od strane Hrvatskog boksačkog saveza i nalazi se u pritvoru.

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi", izjavio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:14