REKORDNA ZAPLJENA

VIDEO: OVO SU LJUDI KOJI SU NA GRANICI PALI SA ČAK 342 KG MARIHUANE Vozač autobusa i vlasnik turističke agencije privedeni u Državno odvjetništvo

 
 Tonci Plazibat / CROPIX

Vozač Branimir M. (40), kojeg se sumnjiči da je 22. kolovoza, u popodnevnim satima u turističkom autobusu dubrovačkih registarskih oznaka preko GP Karasovići pokušao prokrijumčariti 341.8 kilograma marihuane priveden je u Državno odvjetništvo jutros oko 9:30 sati, piše Dubrovački vjesnik.

Nedugo potom priveden je i vlasnik turističke agencije Nikola Č. (34).

Podsjetimo, jučer je u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj održana konferencija za novinare na kojoj je voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica predstavio zaplijenjenu marihuanu te pojasnio kako je spriječeno njezino krijumčarenje.

- U četvrtak oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba iz Dubrovnika.

Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru - rekao je novinarima Tikvica.

Jutarnji je iz pouzdanih izvora doznao da su se Branimir M. i Nikola Č. već neko vrijeme promatrali zbog sumnje u nelegalne aktivnosti. Vozač je navodno pred sam početak ove turističke sezone planirao otići na rad u Njemačku, no u zadnji je trenutak odustao i pristao “odraditi” još ovu sezonu na jugu Hrvatske, a vlasnik slabo poznate dubrovačke turističke agencije navodno je bio sklon aparatima za zabavu. Sumnja se da su se udružili zbog prebacivanja marihuane na zagrebačko tržište.

Ahmet Kalajdžić

Nakon kriminalističkog istraživanja obojica će biti privedeni dežurnom državnom odvjetniku i sucu istrage. Vlasnik agencije prije nekoliko godina imao prometnu nesreću u Crnoj Gori gdje je autobusom udario u neke strane biciklistice. Tada je proveo samo dan u istražnom zatvoru, a izašao je nakon uplaćenih 5000 eura jamčevine.

Dubrovnik, 240819.
Privodjenje osumnjicenih na sud u Dubrovniku uhvacenih u pokusaju prenosenja 340 kg marihuane preko granice Karasovici.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Supruga uhićenog Nikole Č. slučaj nije komentirala. "Izvan sebe sam. Ne želim ništa komentirati. Nisam u stanju. Molim vas da me shvatite", rekla je za Jutarnji.

Dubrovnik, 240819.
Privodjenje osumnjicenih na sud u Dubrovniku uhvacenih u pokusaju prenosenja 340 kg marihuane preko granice Karasovici.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Zapljena ove pozamašne količine droge Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić istaknuo je kao ogledni primjer suradnje između Carine, Granične policije, Općinskog državnog odvjetništva i suca istrage.

Spomenuta zapljena druga je najveća koja se ikada dogodila u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Rekord još uvijek drži zapljena od 705 kilograma marihuane iz 2005. godine, ali se ova zapljena, unatoč tome, može smatrati rekordnom u posljednjem desetljeću.

- Zapljena 341,8 kilograma marihuane rezultat je suradnje policijskih i službenika Carine. Ponovno je bio presudan ljudski faktor, a dalje sve prelazi na DORH. Vrijednost droge u ovom obliku u kakvom je vidite iznosi 5 milijuna kuna, ali bi u maloprodaji dosegnula 15 milijuna kuna. Dosad se možemo pohvaliti sa zaplijenjenih više od 2,5 tona marihuane, 14,5 kilograma kokaina i 70 kilograma heroina, što su rezultati kakve nemaju ni mnoge veće policijske uprave - rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:54