DRAMA NA AUTOCESTI

VIDEO: Pogledajte potjeru za pomahnitalim vozačem na A1!

 Igor Sambolec/CROPIX

KARLOVAC - Na autocesti A1 u srijedu oko 8.30 sati odvijala se prava filmska potjera za nepoznatim vozačem koji je izuzetno velikom brzinom automobilom koprivničkih registracija 'prašio' dionicom Gornja Ploča–Gospić u smjeru Zagreba.

Policija je vozača uočila na području Starigrada, no unatoč tome što ga je više puta pokušala zaustaviti, vozač nije htio stati već je nastavio u smjeru Maslenice gdje je na naplatnim kućicama probio rampu nastavivši vožnju prema Zagrebu.

U potjeru su ubrzo uključeni presretači MUP-a, a ubrzo je o opasnom vozaču prometna policija obavijestila Hrvatske autoceste tražeći da zatvori sve izlaze s autoceste između Gornje Ploče i Gospića, te Hrvatski autoklub koji je u 10.14 sati objavio upoozorenje svim vozačima da se nepoznato vozilo kreće velikom brzinom na autocesti A1 Gornja Ploča-Gospić u smjeru Zagreba.

- Vozač je uočen u Starigradu gdje je upravljao automobilom sa razbijenim prednjim vjetrobranskim staklom, no iako ga je policija više puta htjela zaustaviti on nije reagirao nakon čega je pobjegao prema Ličko-senjskoj županiji gdje je nastavljena potjera - rečeno je u zadarskoj policiji koja je potvrdila da je dojavu o vozaču zaprimila oko 8.30 sati.

Vozač koji se nije htio zaustaviti na upozorenja policije, upravljao je automobilom VW Jetta koprivničkih registracija, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 32-godišnjem muškarcu iz Đurđevca koji ima psihičkih problema.

Kako ima vikendicu u Starigradu tamo je, kako doznajemo, jedno vrijeme boravio da bi u srijedu iznenada uzeo očev automobil i krenuo prema Zagrebu.

Ne zna se kako bi cijela priča završila da podivljalom vozaču nakon izlaska iz tunela Mala Kapela nije na automobilu pukla guma nakon što je udario u usmjerivač prometa. Policija će protiv vozača podnijeti kaznenu prijavu, a nešto više od sat vremena na autocesti je vlada prava drama koja je na kraju sretno završila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:51