STARI POLICIJSKI POZNANIK

VIDEO: POGLEDAJTE PRIVOĐENJE ČOVJEKA KOJI SE SUMNJIČI DA JE MLADIĆA IZREZAO PO GLAVI Otkrivamo tko je muškarac kojeg je policija danas privela

 
 Hanza Media

Dva tjedna nakon što je u ranim jutarnjim satima u Čikoševoj ulici teško izboden 24-godišnjak, policija je kao počinitelja toga djela osumnjičila Juraja Dodića (56), nekadašnjega svjedoka u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije, te prijatelja ubijenoga kralja-poker aparat Vjeke Sliška.

Kako je policija priopćila, ne navodeći Dodićev indentitet, on je osumnjičen zbog pokušaja ubojstva te nedozvoljenoga držanja vatrenoga oružja budući su u njegovom stanu pronašli više komada oružja i streljivo.

"Sumnja se da se osumnjičenik 1. veljače između 2 i 2.55 sati u Zagrebu, u Čikoševoj, prvo verbalno a onda i tjelesno sukobio s 24-godišnjakom kojeg je teško ozlijedio i to na način da mu je nožem zadao više ubodno-reznih rana po vratu, glavi i ruci," priopćila je policija.

Zbog čega je sukob između Dodića i 24-godišnjaka izbio za sada nije poznato, no kako neslužbeno doznajemo njih dvojica su se poznavala od ranije, dakle nije bila riječ o običnoj uličnoj svađi koja je eskalirala.

Također navodno, niti Dodić koji se branio šutnjom, ali ni 24-godišnjak nisu s istražiteljima željeli pričati zbog čega su se sukobili.

Dodić je nakon ispitivanja u državnome odvjetništvu, danas poslijepodne u pratnji dvoje policajaca prepraćen na zagrebački Županijski sud, gdje mu je određen istražni zatvor.

Prilikom pretprate Dodić se služio štakama jer po svemu sudeći teško hoda. Dodić je također zbog gotovo indentičnoga događaja bio uhićen 2009. godine jer je navodno 28-godišnjaka uboo nožem u leđa, a povod je bila svađa njihove djece.

Dodić je inače stupce crnih kronika punio još od devedesetih, a najviše ga se povezivalo s "kraljem poker aparata", Vjekom Sliškom, ubijenim 2001. usred dana na Cvjetnome trgu.

Dodić je zajedno sa Sliškom 1995. preživio jedan od brojnih pokušaja atentata na Sliška, kada su nepoznate osobe na njihov automobil 1995. na Makismiru pucale iz puškomitreljaza. Upravo zbog svojega prijeteljestva sa Sliškom Dodić je 2002., kao svjedok tužiteljstva, svjedočio na suđenju u procesu protiv tzv. zločinačke organizacije, ali i u drugim postupcima proizašlim iz spisa protiv. tzv. zločinačke organizacije.

Međutim u svim tim procesima, sudovi po svemu sudeći Dodićevim iskazima nisu poklanjali neku veliku vjeru, jer su svi optuženici koje je teretio u pravilu bili pravomoćno oslobođeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:11