BUKTINJA

VIDEO: POGLEDAJTE SNIMKU NADZORNE KAMERE IZ C.I.O.S.-a Ovako je počeo veliki požar koji je uznemirio Zagrepčane

 

Iz Uprave tvrtke C.I.O.S. izvijestili su da je požar, koji je u subotu navečer zahvatio njihovu zgradu za prikupljanje i preradu otpada na Jankomiru, u cijelosti pod kontrolom te da su nadzorne kamere snimile početak incidenta.

Jutarnji je u posjedu jedne takve snimke na kojoj se vidi kako izbija vatra.

Vatra je prema informacijama do kojih smo uspjeli doći zahvatila otpad koji je nedavno zbrinut s ilegalnog odlagališta na Savici.

Požar koji je malo prije 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u cijelosti je pod kontrolom, a u intervenciji je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, izjavio je na mjestu događaja pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman.

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju, navodi se u priopćenju Uprave C.I.O.S.-a od subote navečer.

U novom priopćenju, koje je C.I.O.S. objavio u nedjelju, navodi se da je požar potpuno ugašen u ranim jutarnjim satima, da na lokaciji dežuraju tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom te da opožareno područje osigurava MUP.

Uzrok izbijanja vatre još nije poznat, no u C.I.O.S.-u naglašavaju da je na snimci nadzorne kamere vidljivo da je požar počeo izvan reciklažnog centra.

- Uprava i djelatnici C.I.O.S. grupe zahvaljuju svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. Poduzeto je sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima, zbog čega je vrlo brzo nakon izbijanja požar uspješno stavljen pod kontrolu i ugašen. U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici, navodi se u priopćenju.

- U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna. Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra, dodaje se u priopćenju.

Iz C.I.O.S.-a su medijima poslali i fotografije na kojima je označen vidljiv dim s vanjske strane ograde reciklažnog centra.

C.I.O.S.
C.I.O.S.
C.I.O.S.

Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:38