NAPAD

VIDEO: POGLEDAJTE ŠOKANTNU SNIMKU SA SPLITSKE RIVE Ovo je dramatičan trenutak kada su dvojica huligana u trku navalila prema Zvezdinim vaterpolistima

 
 CROPIX

- Sjedio sam u kafiću, gledao more i odlučio slikati jednu jedrilicu koja je taman krenula prema pučini. Nisam ni shvatio da je neka strka i da se nešto događa, tek poslije sam vidio da sam slučajno 'uhvatio' dva napadača - rekao je za Jutarnji list čitatelj koji je želio ostati anoniman, opisujući dramatičan trenutak na splitskoj Rivi u kojem su dvojica huligana, jedan od njiih naoružan teleskopskom palicom, uz urlike trčala prema vaterpolistima Crvene zvezde.

Njegove smo fotografije objavili u subotu, a sada objavljujemo i kratki video na kojemu se vidi kako kroz kadar iznenada protrčavaju dvojica nasilnika.

VIDEO: Cropix

Splitska policija je u nedjelju priopćila da su uhićena trojica od petorice napadača na vaterpoliste.

- U odnosu na jučerašnji događaj kada su u Splitu oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje dalo svoje rezultate. Naime, policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres. Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili. O daljnjem tijeku odnosno dovršetku kriminalističkog istraživanja detaljno ćemo izvijestiti javnost, poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, među trojicom muškaraca koje je policija u nedjelju ujutro privela u službene prostorije zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi je i sin poznatog nogometnog trenera iz Splita.

Kako se doznaje, on radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat. Upravo stoga mu je oduzet mobitel i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Napdnuti su vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i vratar Aleksandro Kralj koji se većih batina spasio skokom u more iz kojeg je izašao tek nakon što je skinuo trenirku sa obilježjima kluba.

Upravo su crveno-bijele trenirke i amblemi na njima bile okidač zbivanja u subotu oko 13,40 sati. Dok je bio u moru Aleksandar Kralj je vikao: “Ja sam Crnogorac, nisam Srbin!” dok se s rive čulo: “Četnik!”. Kada je došla policija odveli su ga u hotel, a kasnije je potražio liječničku pomoć te je utvrđeno kako ima lakše tjelesne ozljede u predjelu nosa i sljepoočnice.

VIDEO: Tom Dubravec / CROPIX

Druga dvojica napadnutih sami su se vratili u hotel. Zbog nemilog događaja vaterpolisti Crvene zvezde nisu ostalu u Splitu gdje su trebali u subotu poslijepodne igrati sa splitskim Mornarom već su otišli natrag u Beograd.

U nedjelju ujutro ni jedan od trojice privedenih zbog napada nije bio prijavljen ni prekršajno ni kazneno. Za sada je nad vaterpolistom utvrđeno postojanje lakših ozljeda te ako su ih napadači mlatili samo rukama i nogama možda izbjegnu kazneni progon.

Međutim, ukoliko se pokaže da su vaterpolisti napadnuti nekim oružjem ili oruđem, pošto postoji snimka gdje jedan od napadača ima teleskopsku palicu u ruci, postoji mogućnost prijave za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Ukoliko se ide na kazneo djelo protiv bilo kojih od njih, prijeti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje što je kazneno djelo počinjeno zbog rasne pripadnosti, boje kože, vjeroispovijesti, nacionalnog ili etničkog podrijetla, invaliditeta, spola, spolnog opredjeljenja ili rodnog identiteta druge osobe. Takvo postupanje uzima se kao otegotna okolnost prilikom određivanja kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:17